Στο ΣτΕ προσφεύγει ο δήμος της Μεγαλόπολης

0
3

Νομικές ενέργειες με την κατάθεση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα αστικά δικαστήρια αλλά και τα εθνικά και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανακοίνωσε σήμερα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας, Κ. Τοκατλίδη, η πρώτη προσφυγή θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα και στόχος είναι να ελεγχθεί και να σταματήσει η εφαρμογή του σχετικού νόμου αλλά και να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες για αυτό που συμβαίνει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ΓΕΝΟΠ υπάρχουν περιθώρια για σοβαρό νομικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, οι ενέργειες των εργαζομένων υποστηρίζονται από τους τοπικούς δήμους και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι έδωσαν το “παρών” στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Τόσο η ΓΕΝΟΠ όσο και οι εκπρόσωποι της τυπικής αυτοδιοίκησης χαρακτήρισαν τους επενδυτές ως “ανεπιθύμητους” και τόνισαν ότι όπως εμποδίζονται αυτή τη στιγμή οι επισκέψεις των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό στη μονάδα της Μελίτης το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη Τρίτη που είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη στη Μεγαλόπολη.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του “Κεφαλαίου” για τη μελέτη της McKinsey τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία ενημέρωση επίσημα από τη διοίκηση, χαρακτήρισε λάθος την ανάθεση της μελέτης στον σύμβουλο, ενώ τόνισε ότι μόνο με τις συνταξιοδοτήσεις μπορεί εύκολα να μειωθεί το προσωπικό της ΔΕΗ χωρίς εθελούσια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here