Τέλειος ύπνος; | Το “κλειδί” βρίσκεται στη διατροφή σου

0
35

Mελέτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Geriatrics & Gerontology International αποκάλυψε ποια διατροφή μπορεί να μάς βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα.

H μελέτη έγινε σε δείγμα περίπου 1.650 ενηλίκων, άνω των 65 ετών και σύμφωνα με τα αποτελέσματα η μεσογειακή διατροφή είναι το κλειδί για έναν καλό ύπνο. Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που ακολουθούσαν αυτό το διατροφικό μοντέλο σε πολύ μικρό βαθμό είχαν χειρότερη ποιότητα ύπνου από τα άτομα που το ακολουθούσαν σε μέτριο ή μεγαλύτερο βαθμό. Οι ερευνητές είχαν ως στόχο την αξιολόγηση της διάρκειας και της ποιότητας του ύπνου σε σχέση με την ενσωμάτωσης της μεσογειακής διατροφής στο καθημερινό μας διατροφολόγιο.

Γεμίσε λοιπόν τη διατροφή σου με φρούτα, λαχανικά, ψάρια και ξηρούς καρπούς και αντικατάστησε το βούτυρο με το ελαιόλαδο για να απολαύσεις όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως πολλές τροφές που ανήκουν στα πλαίσια της μεσογειακής διατροφής, όπως οι ελιές, περιέχουν μελατονίνη, που βοηθά σημαντικά στην ποιότητα του ύπνου.

Η μελέτη απασχόλησε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ -εγχώρια και ξένα- τις τελευταίες μέρες με τη Daily Mail μάλιστα να κάνει εκτενή αναφορά σε αυτή και τα πορίσματα των Ελλήνων ερευνητών.