ΚΙΝΑΛ: Δίπλα στους επαγγελματίες, ακούμε τα προβλήματα – προτείνουμε λύσεις

0
19

Tην Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ηλείας και τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Μ. Κατρίνη, συναντήθηκε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον νομό και τους Προέδρους του Επιμελητηρίου Κορινθίας Π. Πιτσάκη, της ΟΕΒΕ Α. Μποζίκη και του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Β. Γεώργαρη. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Γραμματέας της Ν.Ε Κορινθίας Δ. Αγγελόπουλος, το μέλος της ΚΠΕ Γ. Ανδρέου το μέλος της ΝΕ Θ. Μαυραγάννης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Γκιλίτσης. Στη συνάντηση με τους Προέδρους της ΟΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου συμμετείχε και το μέλος της ΚΠΕ Κ. Φαρμάκη Γκέκη.

Στις παραπάνω συναντήσεις παρουσιάσαμε τις προτάσεις του Κινήματος αλλαγής για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία, προτάσεις που η υλοποίηση τους κρίθηκε αναγκαία απ’ όλους. Μιλήσαμε για ανάγκη διαμόρφωσης ενός παραγωγικού μοντέλου που θα συνδέει τον πρωτογενή τομέα με την μεταποίηση και την βιομηχανία και για ένα μοντέλο τουρισμού ανθεκτικό και λειτουργικό όλο τον χρόνο.

Τονίσαμε την ανάγκη να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επισημάναμε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση ένεση ρευστότητας στις επιχειρήσεις και να παρθούν μέτρα υποστήριξης τους τώρα, μέτρα όπως η χρηματοδότηση τους με ευνοϊκούς όρους, οι 120 δόσεις σε ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός, η ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας και της δημιουργίας ενός σύγχρονου πτωχευτικού κώδικα και φυσικά συζητήσαμε για την υποχρέωση να ισχύσουν και για τους υπόλοιπους κλάδους τα μέτρα υποστήριξης που πάρθηκαν για την εστίαση.

Επισημάναμε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και φυσικά για όλα αυτά δεν παρουσιάσαμε απλά προτάσεις, αλλά μιλήσαμε για το σχέδιο της Νέας Αλλαγής και τις ενέργειες που έχουμε ήδη κάνει προς αυτή την κατεύθυνση. Αναλύσαμε τους τέσσερις μεγάλους άξονες του σχεδίου που δίνουν προτεραιότητα στην εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, στηρίζουν την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων, των μεσαίων στρωμάτων και των αυτοαπασχολούμενων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενισχύουν τις δημόσιες επενδύσεις (υποδομές ανάπτυξης, ΕΣΥ, κοινωνικό -ψηφιακό κράτος, κτλ.) και βασίζονται σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με στόχο επενδύσεις 100 δισ. ευρώ και δημιουργία 50.000 νέων επιχειρήσεων κάθε μεγέθους στα επόμενα 4 χρόνια.

Τέλος, ακούσαμε προτάσεις- αιτήματα που δεσμευτήκαμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα μας και να υποστηρίξουμε εντός και εκτός κοινοβουλίου, προτείνοντας καθημερινά στην κυβέρνηση πολιτικές – λύσεις για να στηριχθούν τώρα, με σχέδιο και με κάθε δυνατό τρόπο οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.