Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ: 52 χρόνια από την δολοφονία του Πάστορα που ”είχε ένα όνειρο”

0
59
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Αμερικανός ιερέας των Βαπτιστών, ειρηνιστής, οπαδός της δράσης μέσω της παθητικής αντίστασης, ηγέτης του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων.  Ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, στον οποίο το 1964 απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ για τους αγώνες του υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων μέσω ειρηνικών διαμαρτυριών.

θεολογικών σπουδών, έλαβε θέση πάστορα σε εκκλησία των Βαπτιστών και αναμίχθηκε στον αγώνα των μαύρων για την απόκτηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων

Ηγήθηκε υπέρ της “Πορείας στην Ουάσινγκτον” εκφωνώντας την ιστορική ομιλία του.  “Έχω ένα όνειρο…”, είναι η φράση με την οποία ξεκινά περιγράφοντας το σπουδαίο όραμα του για ισότητα στην αμερικανική κοινωνία.

Το 1968, ενώ σχεδιάζει την “Πορεία των Φτωχών” προς την Ουάσινγκτον, στο Μέμφις του Τενεσσή, δολοφονείται. Ήταν 4 Απριλίου του 1968.

 

Η ομιλία που εκφώνησε ήταν η εξής:

“Κάτι κινείται στον κόσμο μας. Οι μάζες εξεγείρονται. Κι όπου κι αν βρίσκονται σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο Ναϊρόμπι της Κένυας… στην Άκρα της Γκάνας, στη Ν. Υόρκη, στην Ατλάντα της Τζόρτζια στο Τζάκσον του Μισισιπή ή στο Μέμφις του Τενεσί το αίτημα είναι παντού το ίδιο: «Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι!» Άλλος ένας λόγος που χαίρομαι επειδή ζω τώρα, είναι ότι έχουμε φτάσει αναγκαστικά σε ένα σημείο όπου πρέπει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος εδώ και πολλά χρόνια, μα δεν το έκανε διότι δεν στάθηκε απολύτως αναγκαίο. Η επιβίωσή μας απαιτεί να καταπιαστούμε με αυτά. Χρόνια τώρα γίνεται συζήτηση για τον πόλεμο και την ειρήνη”…

“Κάποιοι ανέφεραν ότι έγιναν απειλές κατά της ζωής μου δηλαδή τι θα μου έκαναν κάποιοι άρρωστοι λευκοί αδερφοί μας. Δεν ξέρω τι θα συμβεί τώρα. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Όμως δεν έχει καμία σημασία διότι έφτασα στην κορυφή του όρους. Και δεν με νοιάζει! Όπως όλοι μας, θα ήθελα να ζήσω πολύ. Καλή η μακροβιότητα, μα δεν με απασχολεί τώρα. Θέλω να κάνω το θέλημά Του. Με άφησε να ανεβώ στο όρος. Κοίταξα πέρα και είδα τη Γη της Επαγγελίας. Ίσως να μη φτάσω εκεί μαζί σας, μα απόψε θέλω να σας πω ότι όλοι εμείς, ως λαός, θα φτάσουμε στη Γη της Επαγγελίας! Γι` αυτό, απόψε είμαι χαρούμενος. Δεν ανησυχώ και δεν φοβάμαι τίποτα! Τα μάτια μου έχουν δει τη δοξασμένη έλευση του Κυρίου!”

Αφού έφυγε από τη ζωή, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έλαβε πολλές διακρίσεις. Ανάμεσά τους το Προεδρικό Μετάλλιο για την Ελευθερία και το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσσου. Η 15η Ιανουαρίου -η ημέρα της γέννησής του-από το 1986  ανακηρύχθηκε επίσημη εορτή στις Η.Π.Α.

 

Έχω ένα όνειρο, ότι τα τέσσερα μικρά παιδιά μου θα ζήσουν μια μέρα σ’ ένα έθνος όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους, αλλά από το χαρακτήρα τους.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn