Απλά πράγματα για να δείχνει καλύτερος…

0
38

Σύμφωνα με την επικρατούσα αντίληψη, προκειμένου να ντυθείς με στυλ, θα πρέπει να επενδύσεις απαραίτητα χρόνο και, κυρίως, χρήμα, ερευνώντας προσεκτικά τις τελευταίες τάσεις της μόδας, τις προτάσεις των μεγάλων Οίκων, τις αντίστοιχες των fashion bloggers κλπ κλπ κλπ. Λοιπόν, σου έχουμε καλά νέα, μιας και η παραπάνω δημοφιλής αντίληψη δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από έναν δημοφιλή μύθο. Βλέπεις, στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρόποι για να δείχνεις πάντα καλοντυμένος και «στιλάτος» χωρίς να χρειαστεί ντε και καλά να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αναρωτιέσαι πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αναζητώντας μια πειστική απάντηση στο εν λόγω ερώτημα μιλήσαμε με τον creative director της Jack Threads, Tony Kretten, τον καταξιωμένο στυλίστα Matthew Simko αλλά και με τον αντιπρόεδρο του τμήματος ανδρικού ενδύματος της Rockport, Dave Pompel. Να τι μας είπαν:

Διάλεξε την κατάλληλη ζώνη

Σημασία εδώ έχει η ποιότητα του δέρματος αλλά και το σχέδιο της αγκράφας, το οποίο θα πρέπει να είναι όσο πιο απλό και διακριτικό γίνεται. «Οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να φοράνε “βαριές”, διακοσμημένες αγκράφες χωρίς να κινδυνεύουν να κακοχαρακτηριστούν είναι οι καουμπόιδες στα ροντέο του αμερικανικού Νότου» αναφέρει ο Kretten. «Επειδή όμως πιθανότατα δεν βγάζεις τα προς το ζην κυνηγώντας αγελάδες ή καβαλώντας άγρια άλογα, καλό θα ήταν η αγκράφα της ζώνης σου να είναι όσο πιο μινιμαλιστική γίνεται» προσθέτει.

Ξέχνα τα logos

Όπως εξηγεί ο Simko «η επιλογή του σωστού χρώματος και σχεδίου πάνω σε ένα t-shirt ή σε ένα φούτερ φανερώνει πολλά περισσότερα για τον χαρακτήρα σου και το προσωπικό σου γούστο σε σχέση με οποιοδήποτε λογότυπο, οποιασδήποτε εταιρείας, όσο γνωστή και καταξιωμένη κι αν είναι αυτή στον κόσμο της μόδας». Απλά και κατανοητά…

Επένδυσε σε κομμάτια από ποιοτικά υφάσματα

Για ποιο λόγο; Το υλικό από το οποίο είναι καμωμένο ένα κομμάτι μπορεί να το κάνει να δείχνει «ακριβό» ή εντελώς «φτηνιάρικο», ενώ παράλληλα αποτελεί σοβαρή ένδειξη της αντοχής του. Επιπλέον η ποιότητα του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένο ένα κομμάτι είναι πρωτεύουσας σημασίας για έναν ακόμα όταν επιλέγεις ένα ρούχο» αναφέρει ο Pompel. ««Το πιο πιθανό είναι να το πλένεις (το κομμάτι αυτό) εννιά στις δέκα φορές στο πλυντήριο. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι φτιαγμένο από κάποιο ύφασμα που όχι μόνο δείχνει φίνο αλλά και το οποίο θα μπορέσει να αντέξει τη συγκεκριμένη ταλαιπωρία».

Πρόσεξε την εφαρμογή

Ίσως η πιο σημαντική από τις μικρές, χρηστικές συμβουλές που θα βρεις στο παρόν θέμα, μιας και ο τρόπος που «κάθονται» τα ρούχα πάνω στο κορμί σου αποτελεί τη λεπτομέρεια εκείνη που κρίνει όσο καμία την εκάστοτε εμφάνισή σου. «Εν τάχει, ο κανόνας αναφέρει ότι αν ένα πουκάμισο σου “έρχεται κουτί” στους ώμους, τότε το πιο πιθανό είναι να ταιριάζει ιδανικά στο σώμα σου.

Αντίστοιχα το σακάκι σου θα πρέπει να φτάνει λίγο πιο χαμηλά από το κάτω μέρος των τσεπών σου και να τελειώνει στο μέσο του ισχίου σου ενώ τα μανίκια του θα πρέπει να αφήνουν περιθώριο δύο με τρία εκατοστά ώστε να ξεπροβάλλουν από κάτω τους εκείνα του πουκαμίσου σου.

Τέλος, τα μπατζάκια του παντελονιού σου θα πρέπει ίσα-ίσα να ακουμπούν στο πάνω μέρος των παπουτσιών σου» θα πει ο Kretten. «Μην ξεχνάς ακόμη το εξής σημαντικό: ο ράφτης σου θα πρέπει να γίνει ο νέος καλύτερος φίλος σου, πολύ δε περισσότερο αν το ύψος σου είναι πολύ πάνω ή κάτω από τον μέσο όρο».