Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε όσο και μετά την Κατοχή

0
97
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Τη διαπίστωση ότι η οικονομική κρίση στην περίοδο 2009-2017 προκάλεσε μείωση των γεννήσεων αντίστοιχη με εκείνη που σημειώθηκε στην Ελλάδα στην περίοδο της Κατοχής και του εμφυλίου κάνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο του δελτίο. Στα χρόνια της κρίσης και συγκεκριμένα μεταξύ 2009 και 2017 οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 29.380, όσο περίπου είχαν μειωθεί και κατά τη δεκαετία του ’40, όταν είχαν υποχωρήσει κατά 30.000, σημειώνει ο ΣΕΒ.

Η μείωση  αυτή μπορεί, βεβαίως, να αποδειχθεί προσωρινού χαρακτήρα και να αντιστραφεί, καθώς η οικονομία ανακάμπτει. Όμως, η παρατεταμένη διάρκεια της βαθιάς κρίσης, μαζί με την αναιμική ανάκαμψη που τη διαδέχεται, την υποχρηματοδότηση των δημόσιων αγαθών και τις εν γένει περιορισμένες δυνατότητες στήριξης της οικογένειας που αφήνει η ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική, μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες, προειδοποιεί ο ΣΕΒ.

Διάγραμμα μεταβολής πληθυσμού 1960-2017
Ως αρνητική καθαρή μετανάστευση στις περιόδους 1960-1975 και 2010-2016 αναφέρονται οι Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα

Εάν υπάρχει, ένας και μόνο λόγος για να εισέλθει η χώρα σε μια πιο ισχυρή και δυναμική πορεία ανάπτυξης, με επενδύσεις που δημιουργούν απασχόληση και σταθερά εισοδήματα, είναι εν τέλει ο κίνδυνος της δημογραφικής και κατά συνέπεια εθνικής συρρίκνωσης, τονίζει ο ΣΕΒ.

Σε κρίσιμη καμπή η χώρα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, επισημαίνει και υπογραμμίζει πως η δημογραφική ανάκαμψη θα έρθει με μέτρα που θα παίξουν εποικοδομητικό ρόλο όπως είναι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους και του φορολογικού βάρους των οικογενειών, βελτιώσεις στην προστασία της απασχόλησης των γυναικών κατά τη διάρκεια της μητρότητας, η διευκόλυνση της απασχόλησης των γυναικών, μέσω της παροχής καθολικής βρεφονηπιακής φροντίδας, φορολογικά κίνητρα για επιστροφή Ελλήνων από το εξωτερικό και μια στοχευμένη πολιτική προσέλκυσης μεταναστών με ειδικές δεξιότητες για τις ανάγκες κλάδων της οικονομίας που βρίσκονται σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης.

Ηλικιακή κατανομή του πληθυσμού 2017-2060
Ηλικιακή κατανομή του πληθυσμού 2017-2060

Υπό αυτό το πρίσμα, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα σε βάθος λίγων δεκαετιών να αυξήσει σημαντικά τον πληθυσμό της και μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση θα μπορέσει να αποκτήσει βαρύνοντα γεωπολιτικό και οικονομικό ρόλο στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Πορεία γεννήσεων και θανάτων 1932 - 2017
Πορεία γεννήσεων και θανάτων 1932 – 2017

Ωστόσο οι προβλέψεις με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν είναι ευοίωνες, αφού σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Κομισιόν, ο πληθυσμός στην Ελλάδα θα μειωθεί από τα 10,8 εκατ. σήμερα σε 8,3 εκατ. το 2060. Τα νέα νοικοκυριά, σημειώνει ο ΣΕΒ, υιοθετούν μαζικά το πρότυπο της μικρότερης οικογένειας με αποτέλεσμα από τα 2,2 παιδιά ανά γυναίκα το 1980, η αναλογία έπεσε στο 1,4 το 1990 και 1,2 το 1999.

Συνολικά η πτωτική πορεία των γεννήσεων ανακόπηκε στη δεκαετία του 2000, μετά την είσοδο στην Ευρωζώνη αλλά και με τη συνδρομή των μεγάλων μεταναστευτικών ρευμάτων. Ακολούθως και με την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης υπήρξε νέα κάμψη που προσωρινά ανακόπηκε το 2013 όταν η οικονομία είχε δείξει σημάδια ανάκαμψης, σημειώνει ο ΣΕΒ.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn