Κόρινθος | Έντεκα ανήλικοι κρατούμενοι στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

0
147
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ξεναγήθηκαν σήμερα οι έντεκα ανήλικοι κρατούμενοι του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Τα «παιδιά από την Κόρινθο» υποδέχτηκαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Μυρσίνη Ζορμπά και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης. Η ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου πραγματοποιήθηκε από την Διευθύντρια του Μουσείου κα. Μαρία Λαγογιάννη, με ταυτόχρονη μετάφραση στα ουρντού (επίσημη γλώσσα Πακιστάν) και στη νοηματική γλώσσα. Την εκδήλωση που ακολούθησε τίμησαν με την παρουσία τους η Εισαγγελέας του Αργείου Πάγου, κα. Ξένη Δημητρίου, ο βουλευτής Κορίνθου κ. Γ. Ψυγοχιός, η Εισαγγελέας Κορίνθου, κα. Ευγενία Σταθoυλοπούλου, η καθηγήτρια εγκληματολογίας και πρόεδρος της Επανόδου, κα. Χριστίνα Ζαραφωνίτου και η βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, κα. Θεώνη Κουφονικολάκου, οι οποίες συζήτησαν με τους ανήλικους κρατούμενους για τα δικαιώματά τους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει ήδη νομοθετήσει τον περιορισμό του εγκλεισμού στις φυλακές των ανηλίκων δραστών μόνο για τα πολύ σοβαρά αδικήματα (ν. 4322/2015 και 4356/2015), σύμφωνα με τις επιταγές της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Παράλληλα, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που απευθύνονται στους νέους παραβάτες και στους νέους που βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν παραβατική συμπεριφορά και την δημιουργία θεσμών με κύριο παιδαγωγικό χαρακτήρα που υποστηρίζουν τα παιδιά και τους νέους στην κοινότητα αποφεύγοντας τον εγκλεισμό τους σε κλειστού τύπου δομές (κοινωφελής εργασία ανηλίκων, αναδοχή ως μέτρο που εποπτεύεται από τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών αυτών και συνεχής επιμόρφωση των επιμελητών).

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός παιδιών βρίσκονται κάθε χρόνο αντιμέτωπα με την ποινική δικαιοσύνη:

  • 8.000 ανήλικοι και νεαροί παραβάτες διαβαίνουν κάθε χρόνο το κατώφλι των δικαστηρίων ανηλίκων και εξυπηρετούνται από τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων της χώρας.
  • 430 νεαροί κρατούμενοι 18 έως 21 ετών βρίσκονται στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας και 11 ανήλικοι, κάτω των 18 ετών, στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου.

Από την άλλη πλευρά, πάνω από 15.000 κρατούμενοι κάθε χρόνο περνούν το κατώφλι των φυλακών, πολλοί από τους οποίους έχουν παιδιά, τα οποία αποχωρίζονται βίαια. Η διατήρηση των σχέσεων των παιδιών με τον έγκλειστο πατέρα ή μητέρα, αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα τόσο για την υποστήριξη της ομαλής ανάπτυξης των παιδιών και της πρόληψης της εμπλοκής τους με την παραβατικότητα όσο και για την υποβοήθηση της επανένταξης των αποφυλακισμένων.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του ΥΔΔΑΔ έχει αναπτύξει δράσεις για την πραγμάτωση του δικαιώματος των παιδιών να επικοινωνούν με τους έγκλειστους γονείς τους και να αναπτύσσουν ομαλά την προσωπικότητά τους. Με τη δημιουργία παιδικών, οικογενειακών και ηλεκτρονικών επισκεπτηρίων σε όλο και περισσότερες φυλακές, την επιμόρφωση του σωφρονιστικού και του επιστημονικού προσωπικού καθώς και την έκδοση παιδικού βιβλίου – παραμυθιού με τίτλο «Θα συναντηθούμε στο όνειρο», τα παιδιά των κρατουμένων γίνονται σιγά σιγά ορατά και τα δικαιώματά τους σεβαστά.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn