Κόρινθος | Μαρίζα Κωχ-“Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης”

0
192

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, το βιβλιοπωλείο ΚΙΒΩΤΟΣ, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, παρουσίασε το βιβλίο της Μαρίζας Κωχ, “Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης”, στον Συναυλιακό Χώρο “Μαρία Δημητριάδη”, στην Κόρινθο.

Η κ.Πηνελόπη Μπισμπίκη, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου ΚΙΒΩΤΟΣ, καλωσόρισε την σπουδαία ερμηνεύτρια, μουσικοπαιδαγωγό και συγγραφέα, τους ομιλητές, όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και φυσικά τον κόσμο, που γέμισε, τον Συναυλιακό Χώρο, για να θαυμάσει από κοντά “Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης”.

Η παιδική χορωδία του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων, υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ.Φάλιας Παπαγιαννοπούλου, ερμήνευσε τα τραγούδια “Πού πας αφέντη μέρμηγκα” και “Φάτα Μοργκάνα”, αποσπώντας, το δυνατό χειροκρότημα του κοινού.

Για το βιβλίο, με το οποίο η συγγραφέας αφηγείται τα παιδικά της χρόνια στην Σαντορίνη, ζωντανεύοντας μια ολόκληρη εποχή, μίλησε η φιλόλογος κ.Σοφία Σκάζα, επισημαίνοντας, με θαυμάσιο τρόπο, όλα τα στοιχεία της προσωπικότητας – “φαινομένου”, που φέρει το όνομα Μαρίζα Κωχ!

Για την Μαρίζα Κωχ και το βιβλίο της μίλησαν, επίσης, η κ.Άννα Βοργία, ποιήτρια και ζωγράφος και ο κ.Γιάννης Στάμος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των Εκδόσεων Μεταίχμιο.
Η μεγάλη ερμηνεύτρια με απλό, γλυκό και γεμάτο ευαισθησία λόγο επικοινώνησε με τον κόσμο και αναφέρθηκε στα ερεθίσματα της σημερινής εποχής, που την οδήγησαν στην συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου, τονίζοντας, παράλληλα, την αναγκαιότητα της αποδοχής, την δύναμη της αγάπης και την αξία της παιδείας και της παράδοσης.

Οι θαυμαστές της Μαρίζας Κωχ, αφού την καταχειροκρότησαν, περίμεναν υπομονετικά να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της, προκειμένου να της εκφράσουν από κοντά τα όμορφα συναισθήματά τους και να νιώσουν την ηρεμία της, την τρυφερότητά της και το ενδιαφέρον της για τον καθένα ξεχωριστά και για όλους μαζί!