Eυρωπαϊκό βραβείο μετεωρολογίας στον Γ. Βάρλα

0
131
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Ο Γιώργος Βάρλας κέρδισε το φετινό ευρωπαϊκό βραβείο νέου ερευνητή στη μετεωρολογία για τη δημοσιευμένη εργασία: «Implementation of a two-way coupled atmosphere-ocean wave modeling system for assessing air-sea interaction over the Mediterranean Sea» στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Atmospheric Research.

Για πρώτη φορά Έλληνας κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο ανάμεσα σε πλήθος συμμετεχόντων από ολόκληρη την Ευρώπη. Το βραβείο απονεμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Μετεωρολογική Κοινότητα (European Meteorological Society) κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της στις 3-7 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Μετεωρολογικής Κοινότητας:
https://www.emetsoc.org/ems-young-scientist-award-2018-for-georgios-varlas/

Ο Γιώργος Βάρλας από μικρή ηλικία έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τα καιρικά φαινόμενα και τη μετεωρολογία. Έχει κάνει τις σπουδές του εξ’ ολοκλήρου σε Ελληνικά Πανεπιστήμια. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη φυσική περιβάλλοντος από το ίδιο πανεπιστήμιο. Η δημοσιευμένη εργασία έγινε στα πλαίσια της διδακτορικής του διατριβής που εκπονήθηκε στο τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις μέρες μας έχει καταστεί σαφές ότι η ατμόσφαιρα και ο ωκεανός θα πρέπει να θεωρούνται ως ενιαίο σύστημα τόσο σε μικρές όσο και σε μεγαλύτερες χωροχρονικές κλίμακες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της σύζευξης ατμοσφαιρικών και θαλάσσιων μοντέλων προσομοίωσης. Τα συζευγμένα συστήματα περιγράφουν πιο ρεαλιστικά τις αλληλεπιδράσεις ατμόσφαιρας-θάλασσας που καθορίζουν ολόκληρο το Γήινο περιβάλλον και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον καιρό, το κλίμα και κατ’ επέκταση στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Είναι σημαντικό ότι οι αλληλεπιδράσεις αυτές καθορίζουν τη δημιουργία των κυκλώνων που προκαλούν ανθρώπινα θύματα και οικονομικές ζημιές. Επίσης, καθώς το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυξάνεται, η προσομοίωση της αλληλεπίδρασης ατμόσφαιρας-θάλασσας συμβάλλει στην καλύτερη πρόγνωση της παραγωγής αιολικής και κυματικής ενέργειας, καθώς και στην έγκαιρη προειδοποίηση για επερχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούν ζημιές στις μηχανές παραγωγής. Επιπλέον, η προσομοίωση της αλληλεπίδρασης ατμόσφαιρας-θάλασσας συμβάλλει σε πολλές ανθρώπινες δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα, όπως οι θαλάσσιες μεταφορές, η αλιεία, ο τουρισμός και οι παραθαλάσσιες κατασκευές.

Στα πλαίσια της βραβευμένης εργασίας παρουσιάζεται η δημιουργία του νέου συζευγμένου προγνωστικού συστήματος CHAOS (Chemical Hydrological Atmospheric Ocean wave System), η μελέτη της αλληλεπίδρασης ατμόσφαιρας-θαλάσσιων κυμάτων και η ανάλυση του μηχανισμού με τον οποίο τα κύματα επηρεάζουν το σχηματισμό και την εξέλιξη ενός βαρομετρικού χαμηλού στη Μεσόγειο. Το νέο σύστημα συμβάλλει στη βελτίωση της πρόγνωσης του καιρού, υποστηρίζοντας τις ανθρώπινες δραστηριότητες και εφαρμογές που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτόν.

Ο Γιώργος Βάρλας συνεργάζεται με την ερευνητική Ομάδα Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

Δ.Τ.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn