Γιατί δεν πρέπει να τυλίγετε το τυρί με μεμβράνη τροφίμων

0
36

Πολλοί είναι οι λάτρεις του τυριού, που το αγοράζουν με το κιλό. Άλλωστε, το τυρί μπορεί να συνδυαστεί άψογα με άλλα τρόφιμα, ενώ είναι κι ένα από τα βασικά υλικά για μικρά και υγιεινά σνακ για όλες τις ώρες.

Οπότε, είναι λογικό να αγοράζετε μεγάλη ποσότητα τυριού, το οποίο συντηρείτε στο ψυγείο.

Ωστόσο, ένα από τα βασικά λάθη που κάνουν αρκετοί, είναι ο τρόπος περιτυλίγματος του, επιλέγοντας συνήθως τη μεμβράνη τροφίμων. Σύμφωνα, όμως, με τους ειδικούς η μεμβράνη έχει την τάση να «αιχμαλωτίζει» την υγρασία του τυριού, επιταχύνοντας την ανάπτυξη μούχλας στην επιφάνεια του. Με λίγα λόγια, το τυρί με αυτόν τον τρόπο περιτυλίγματος, χαλάει πιο γρήγορα.

Τρόποι συντήρησης

Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί, ως καλύτερο τρόπο συντήρησής του είναι να το τυλίξετε με κερωμένο χαρτί, το οποίο θα βρείτε στο εμπόριο και είναι ειδικά σχεδιασμένο για το τύλιγμα του τυριού. Το συγκεκριμένο χαρτί, δεν «αιχμαλωτίζει» τη υγρασία, άρα βοηθά το τυρί να διατηρηθεί περισσότερο.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής βασικά:

  • Τα κρεμώδη τυριά πρέπει να βρίσκονται κλεισμένα σε αεροστεγή δοχεία.
  • Τα υπόλοιπα τυριά μπορούν να μπουν σε τάπερ, κατά προτίμηση γυάλινα
  • Δε μπορείτε να βάλετε σε ένα τάπερ δύο διαφορετικά είδη τυριών.

Δεν πρέπει να αφήνετε τα τυριά με το περιτύλιγμα που χρησιμοποιούν στο σούπερ μάρκετ, που το αγοράσατε. Κι αυτό, διότι η ψύξη δεν διαπερνά εύκολα το χαρτί και υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν γρηγορότερα.

Το τριμμένο τυρί, αν έχετε αγοράσει μεγάλη ποσότητα, για να διατηρηθεί περισσότερο, το βάζετε στην κατάψυξη και το βγάζετε κάθε φορά, που θα το χρησιμοποιήσετε.