Συμβουλές «ασφαλούς διαδικτυακής πλοήγησης» από τον Μανώλη Σφακιανάκη σε μαθητές Γυμνασίου της Κορίνθου (photos-video)

0
244

Το Αριστοτέλειο και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE), συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία την Τρίτη 19 /05/2020, Διαδραστική Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». Την παρουσίαση παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσήλωση οι μαθητές του Γυμνασίου, οι εκπαιδευτικοί, ο πρόεδρος του Αριστοτελείου κ.Μανθόπουλος καθώς και ο Διευθυντής Γυμνασίου – Λυκείου , κ.Σίμος.
Από την πλευρά του Αριστοτελείου, ο κ. Αντώνιος Σίμος, καλωσόρισε τους μαθητές, διαβεβαιώνοντας ότι το σχολείο θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα δράσεις που εξασφαλίζουν την ασφαλή διαδικτυακή πλοήγηση, επισημαίνοντας, παράλληλα το έργο του κ. Σφακιανάκη.

 

Η εισηγήτρια της δράσης, κ.Κέλλυ Ιωάννου, Κλινική Εγκληματολόγος και Διευθύντρια του CSI Institute, παλιά μας μαθήτρια, ενημέρωσε τους μαθητές για την ορθή χρήση της τεχνολογίας, την ασφαλή πλοήγηση στο Internet, καθώς και την διαχείριση διαδικτυακών απειλών.  Ανέπτυξε το “Δεκάλογο της Ασφαλούς Πλοήγησης” και  εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα πρέπει να κατέχουμε για το διαδίκτυο. .

 

Στη συνέχεια, ανέλυσε φαινόμενα όπως η σεξουαλική κακοποίηση που μπορεί να συμβεί μέσω διαδικτύου όταν επικοινωνούμε με άτομα που δεν γνωρίζουμε και όταν αποδεχόμαστε αιτήματα φιλίας από πρόσωπα που δεν ξέρουμε. Εστίασε στην μεγάλη προσοχή που απαιτείται στην δημοσιοποίηση των προσωπικών φωτογραφιών, που εύκολα μπορούν να αποβούν κομμάτι διαδικτυακού εκφοβισμού.

Συγκλονιστική ήταν η προβολή video με πραγματικό περιστατικό παιδιού που υπέστη διαδικτυακό εκφοβισμό και κατέληξε στα χέρια του εκφοβιστή – εκβιαστή, καθώς και μαρτυρίες για το πόσο σημαντικό – σωτήριο είναι το να μην σιωπούμε αλλά να μιλάμε για ότι μας συμβαίνει.