5 συμβουλές για να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις

0
18
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Πάντα στην ζωή έρχονται στιγμές που καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση. Μια άλλη άποψη θα έλεγε ότι κάθε στιγμή στην ζωή μας είναι μια απόφαση, και ότι αυτή η αλληλουχία αποφάσεων είναι αυτό που ονομάζουμε ζωή.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν είναι ένα κείμενο φιλοσοφικής ανάλυσης. Αυτό είναι ένα κείμενο για όλους εμάς που δυσκολευόμαστε να πάρουμε αποφάσεις, και περιέχει μερικές εύκολες συμβουλές για να τα καταφέρνουμε κάπως καλύτερα.

Πρέπει να μάθουμε να ζυγίζουμε τις καταστάσεις
Ωφέλιμο-ανώφελο. Βραχυπρόθεσμο-μακροπρόθεσμο. Κάθε απόφασή μας έχει να κάνει με το νοητό ζύγισμα δύο ή περισσότερων παραγόντων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το ζύγισμα από μόνο του είναι τόσο αγχωτική διαδικασία, και οι άνθρωποι το έχουμε πολύ πιο εύκολο (και βολικό) να κυνηγήσουμε τους βραχυπρόθεσμους στόχους. Για να φέρουμε ένα παράδειγμα από την αληθινή ζωή, σκέψου την ημέρα που μπαίνει στην τράπεζα ο μισθός σου. Αν πέντε μέρες μετά συνήθως αναρωτιέσαι «πού πήγε;», τότε χρειάζεσαι νέα εσωτερική ζυγαριά.

Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε από τις ήττες μας
Δεν γίνεται κάθε φορά που αποτυγχάνουμε να τα παρατάμε. Επίσης, δεν γίνεται κάθε φορά που δοκιμάζουμε κάτι καινούριο (άρα και με κίνδυνο αποτυχίας) να τα δίνουμε όλα για όλα. Πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχει κάποιο κέρδος πίσω από τις επιλογές μας, ώστε να μην μένουμε ξεκρέμαστοι. Και – το σημαντικότερο – πρέπει να δεχόμαστε την αποτυχία, να την μελετάμε και να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας.

Πρέπει να έχουμε έλεγχο πάνω στα συναισθήματά μας
Είναι πολύ εύκολο να αναλάβουν τα ηνία, το ξέρουμε. Οι άνθρωποι είμαστε συναισθηματικά όντα. Λίγη παραπάνω ψυχρή λογική, όμως, δεν έβλαψε κανέναν—και ειδικά σε ό,τι αφορά μεγάλες αποφάσεις. Ο παρορμητισμός μας μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει μπούμερανγκ, άρα είναι καλό να προσπαθήσουμε να έχουμε έναν βαθμό ελέγχου πάνω του.

Πρέπει να ζούμε χωρίς τύψεις
Και όχι με την κλισέ έννοια, του να κάνεις ό,τι σου καπνίσει για να μην σκέφτεσαι μετά «αχ, γιατί δεν το ‘κανα». Εννοούμε ότι είναι πολύ καλή ιδέα να ορίζουμε (μερικές φορές, έστω) τις αποφάσεις μας βάσει του «ποια επιλογή θα μας φέρει τις λιγότερες τύψεις». Οι τύψεις, ό,τι μα ό,τι και να κάνουμε, θα υπάρχουν. Είναι συναίσθημα-άμυνα του οργανισμού. Όπως το στρες. Το ζήτημα είναι να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο με τις επιλογές μας.

Πρέπει να γράφουμε
Μερικές φορές, τίποτα δεν θα σε βοηθήσει περισσότερο από το να γράψεις τα προβλήματά σου σε ένα χαρτί και να τα δεις μπροστά σου, γραμμένα όπως ακριβώς τα σκέφτηκες. Χωρίς φίλτρο, χωρίς έξτρα παράγοντες να ξεπετάγονται από κάθε γωνιά του μυαλού σου και να σε βαραίνουν πιο πολύ. Γράψε σε ένα χαρτί, φτιάξε λίστες με υπέρ και κατά. Θα σε βοηθήσει.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn