Δέδες | Η περιφέρεια χρειάζεται νέα πρόσωπα και νέα στρατηγική

0
43

Περιοδεία στην Αργολίδα πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο».

«Χαίρομαι γιατί σήμερα είναι η πρώτη παρουσία των αξιόλογων στελεχών του Συνδυασμού μας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, των στελεχών που βρίσκονται δίπλα μας σε μια συντονισμένη και δυναμική πορεία για τις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές. Ήδη, με τον κορμό του ψηφοδελτίου που ανακοινώσαμε στην Αργολίδα, μπορούμε να αισθανόμαστε πολύ πιο δυνατοί, να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι η διαδρομή προς τη νίκη θα ολοκληρωθεί μέσα από μια δυναμική πορεία με τους πολίτες και το λαό της Αργολίδας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Δέδες.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου Περιφερειάρχη ήταν το Νοσοκομείο του Άργους, όπου ενημερώθηκε διεξοδικά από τη Διοικήτρια του ΔΣ του ιδρύματος για τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του καθώς και για τις ανάγκες που έχει, προκειμένου να επιτελέσει το ρόλο του ως κομβική για το Νομό, δομή Υγείας. Όπως επισήμανε ο Γιώργος Δέδες, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες αναβάθμισης τόσο του Νοσοκομείου του Άργους, όσο και του Ναυπλίου. Για να ευοδωθούν όμως οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τις διοικήσεις, τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, χρειάζεται η στήριξη της Περιφέρειας, κυρίως στον τομέα των υποδομών και του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, κάτι που δεν έχει υπάρξει ως σήμερα. Δεσμεύτηκε δε, πως εάν οι πολίτες αναδείξουν τους Νέους Δρόμους ως την επόμενη Περιφερειακή Αρχή, ένα σημαντικό κομμάτι του ΕΣΠΑ και των πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας θα διατεθεί για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, καθώς η ποιότητά τους αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για τους πολίτες και προγραμματικό πρόταγμα της περιφερειακής του παράταξης.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Δέδες, με το κλιμάκιο των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων, επισκέφτηκε καταστήματα και περπάτησε στους δρόμους του εμπορικού κέντρου της πόλης, όπου είχε σειρά επαφών και συζητήσεων με εμπόρους, επιχειρηματίες και πολίτες.

Το απόγευμα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου περιόδευσε στα χωριά του πρώην Δήμου Μιδέας, της ιστορικής αυτής περιοχής των μυκηναϊκών χρόνων και συγκεκριμένα στην Αγία Τριάδα, στο Παναρίτη, τη Μιδέα, το Μάνεση και τα Δενδρά.

Μετά τις επαφές του με τους πολίτες της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θερμότητα, ο Γιώργος Δέδες δήλωσε: «Οι πολίτες στηρίζουν την προσπάθειά μας γιατί έχουν συνειδητοποιήσει πως για να ξεπεράσει η Πελοπόννησος τη στασιμότητα, στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια με ευθύνη της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, απαιτούνται νέα πρόσωπα, νέες πολιτικές, με συγκροτημένο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό, εντιμότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Στην πορεία προς τις κάλπες η στήριξη αυτή θα διευρύνεται και θα ενισχύεται, οδηγώντας σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας εποχής, αντάξιας της Ιστορίας και των δυνατοτήτων του τόπου μας».