Σολομός | «Και σκυλί να ήταν, θα του φέρονταν καλύτερα»

0
20

«Και σκυλί να ήταν, θα του φέρονταν καλύτερα», λέει ο ένας από τους γιους του επίδοξου διαρρήκτη Ρομά, που δολοφονήθηκε, στον Σολομό Κορινθίας.

Όπως παραδέχεται ο γιος του, ο 48χρονος πατέρας του είχε παραβατική συμπεριφορά αλλά το έκανε για να θρέψει την οικογένειά του, αφού είχε δύο αδέλφια με νοητική υστέρηση.

«Εκλεβε κανένα πορτοκάλι και τα πουλούσε μετά για να βγάλει 1 με 2 ευρώ. Και στην αστυνομία το ήξεραν. Μια φορά έχει πάει φυλακή για έξι μήνες με έναν χρόνο. Δεν ήταν εγκληματίας, δεν άγγιξε τίποτε εκεί που πήγε. Ο πατέρας μου πήγε να κλέψει κοτόπουλα και τον σκότωσε. Με τι ψυχή αυτός ο άνθρωπος τον σκότωσε και μπόρεσε να πάει να τον πετάξει με το αυτοκίνητο», αναφέρει ο γιος μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος».

Ο 35χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, που σκότωσε και επιχείρησε να εξαφανίσει σε λατομείο το πτώμα του 48χρονου επίδοξου ληστή, αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδίκων Κορίνθου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς οι αστυνομικοί φοβούνται ότι το δικαστήριο θα μετατραπεί σε «πεδίο μάχης», λόγω του αναβρασμού που επικρατεί στην περιοχή μετά τη δολοφονία.

Το βράδυ της Κυριακής μία ομάδα Ρομά επιχείρησε να εισβάλει σε ένα σπίτι για να κλέψει. Όταν ο ιδιοκτήτης τους αντιλήφθηκε, άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους.

Η αστυνομία ενημερώθηκε από τους ίδιους τους δράστες για το περιστατικό. Όπως καταγγέλλουν, ο ιδιοκτήτης της οικίας έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε τον έναν από τους ληστές.

Μετά από ανάκριση και έρευνες στην περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά τη σορό του ληστή  Ρομά σε ένα λατομείο, όπου την είχε πετάξει ο 35χρονος.