Είναι κρίσιμες; Για ποια ανάπτυξη; Εβγα έξω, τρέχα έξω!

0
48

ℹ️  Πλούσιο το τριήμερο των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλο το νομό Κορινθίας, αλλά και την Πελοπόννησο. Πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι φόρεσαν τις ανάλογες στολές, ο καθένας με το ύφος του και το σατιρικό ταμπεραμέντο του και έσυραν το χορό των παρελάσεων.Ακούω και διαβάζω πολλούς υποψήφιους δημάρχους να μιλούν για τις εκλογές που έρχονται και να τις χαρακτηρίζουν ως τις πιο κρίσιμες για το μέλλον του τόπου τους . Λες και μιλούν για κάποιον ασθενή που βρίσκεται στην εντατική.Όλες οι εκλογές είναι καθοριστικές. Την ημέρα της κρίσης(της κάλπης),οι πολίτες θα αποφασίσουν (θα έπρεπε),με βάση τις συμπεριφορές, την αποτελεσματικότητα και την αυτοδιοικητική επάρκεια των υποψηφίων και κατά πόσο οι υποσχέσεις τους μπορούν να είναι δεσμευτικές.

ℹ️  Έχουμε πει πολλές φορές ότι το κράτος των Αθηνών, όσες αλλαγές και αν ψήφισε με τους νόμους του Καποδίστρια, του Καλλικράτη και του Κλεισθένη, πάντα είχε και έχει στο στο συρτάρι, κλειδωμένες τις μεταρρυθμίσεις για μια αυτοδιοίκηση, οικονομικά αυτοδύναμη και ανεξάρτητη.Η Αθήνα συνεχίζει ακόμη και σήμερα να θεωρεί την αυτοδιοίκηση ως το μακρύ χέρι της εξουσίας με την διατήρηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων.Τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία, οι υποψήφιοι να γίνουν πιο συγκεκριμένοι στα ζητήματα της ανάπτυξης. Ο κάθε τόπος έχει την δική του δυναμική.Το όχημα της ανάπτυξης δεν το παραγγέλνεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Είναι εκεί δίπλα σου υποψήφιε δήμαρχε της Νεμέας, του Κιάτου, του Λουτρακίου,του Ξυλοκάστρου,της Κορίνθου.

ℹ️  Έβλεπα το video από το τελευταίο (που δεν έγινε) περιφερειακό συμβούλιο με τις δηλώσεις της κας Νικολάκου.Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα με τον αυτοδιοικητικό της λόγο. Έβγα έξω, τρέχα έξω, να πας να κάτσεις εκεί που ήσουν, σε αυτή την κατάντια έφτασες. Έλεγε σε συνάδελφο της.Είναι γλυκιά η άτιμη η εξουσία και αν σου περνάει απ΄ το μυαλό ότι μπορείς να την απολέσεις, εκεί είναι που χάνεις τα αυγά με τα πασχάλια όπως λέει ο σοφός λαός.

ℹ️ Διαβάζω για τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις του συνδυασμού ενεργοί πολίτες Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και ειλικρινά χαίρομαι για την συλλογική δουλειά τους.Ο Επαμεινώνδας Κατσούλας και οι συνεργάτες του μπορούν να φέρουν την ανατροπή και την αλλαγή στο δήμο