Πτώση της θερμοκρασίας σήμερα | Που θα βρέξει…

0
19

Στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις Ξ με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα, τις Σποράδες και την Εύβοια οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές, λίγα χιονιά στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν οι νεφώσεις στην ανατολική Πελοπόννησο και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά και νοτιά 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5, που γρήγορα στις Κυκλάδες και βαθμιαία έως το μεσημέρι στην Κρήτη θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιά. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κέλσιου.