Τσίπρας | Στις 26 Μαΐου οι δημοτικές εκλογές

0
27

Κάλεσμα προς την κεντροαριστερά για συμπόρευση ενόψει των ευρωεκλογών για «να αναχαιτιστεί η επέλαση της ακροδεξιάς», απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

«Η ΠΓ  του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να εισηγηθεί προς την ΚΕ την απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος για τη δημιουργία μιας ευρύτατης συμπαράταξης προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, συλλογικότητες και κόμματα ώστε να αποτραπεί ενόψει των ευρωεκλογών η άνοδος της ακροδεξιάς, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην ίδια την Ευρώπη και να αντιμετωπιστούν οι νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Πρόκειται για απεύθυνση  πλατιά προς ό λες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται σε αυτό το χώρο και έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς. Η πρόσκληση αφορά όλους. Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου».

Κατά τα άλλα, νωρίτερα την Τρίτη, κομματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ- ΜΠΕ δήλωσαν πως οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα διεξαχθούν με την κανονική διαδικασία, με σταυροδοσία δηλαδή, και όχι με λίστα.