Ενα σπουδαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αθλούπολη

0
27

Το πρόγραμμα με τίτλο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

Ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα για παιδιά παρουσιάζει η Αθλούπολη* ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2018 με την υπογραφή της εξαιρετικής αφηγήτριας (storyteller) Μαρίας Παπανικολάου . Μια συνεργασία που ξεκίνησε στο καλοκαιρινό επιτυχημένο φεστιβάλ για παιδιά που διοργάνωσε η «Αθλούπολη» και δείχνει να «ανθίζει» μέσα στο χειμώνα αποκαλύπτοντας πρωτότυπες και ποιοτικώς επιμελημένες προτάσεις για παιδιά.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τίτλο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» , απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και σκοπό έχει να προσεγγίσει το θέμα «επάγγελμα» με εκπαιδευτικό και βιωματικό τρόπο δίνοντας πληροφορίες για τα επαγγέλματα του μόχθου, της γης, της τέχνης και της βιοπάλης. Τα παιδιά μαθαίνουν για τα  χειρονακτικά επαγγέλματα των ανθρώπων της Κορινθίας αλλά και όλης της χώρας σε παλιότερες εποχές και στο σήμερα, ενώ γίνεται σύνδεση ταυτόχρονα με το αποτέλεσμα του μόχθου τους δηλαδή την παραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων.

Έτσι το πρόγραμμα κινείται στα δίπολα:

Αγρότης-αγροτικά προϊόντα

(λάδι, κρασί, δημητριακά, σταφίδες, κηπευτικά κτλ)

Τεχνίτης – υπηρεσίες και προϊόντα

αγγειοπλάστης- κεραμικά κτλ συνδέοντας τα επαγγέλματα με την παραγωγή προϊόντων στην καθημερινή ζωή και την οικονομία του τόπου.

(φούρναρης- ψωμί, μυλωνάς- αλεύρι, κτηνοτρόφος – τυρί, γάλα, ψαράς – αλιεία κτλ)

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στα τηλέφωνα
27410 26655 &   6977 693 055