Απο την Αίγινα…στην Κόρινθο και σε όλη την Ελλάδα

0
156
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Το success story της αλυσίδας που ξεκίνησε πριν από 70 χρόνια με ένα μαγαζάκι στο νησί του Αργοσαρωνικού, σήμερα διαθέτει 282 καταστήματα και κάθε χρόνο ανοίγει 20 νέα μέσα στην κρίση

του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Πρόκειται γι’ αυτό που προσδιορίζεται ως ήρεμη δύναμη. Μια λιανεμπορική αλυσίδα που παρά το μέγεθος και τις επιτυχίες της επιλέγει να κρατά χαμηλούς τόνους ενώ οι ιδιοκτήτες μαζί με τα στελέχη της εργάζονται σκληρά και αθόρυβα.

Για την ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός το να ξεκινήσει από ένα μικρό κατάστημα στην Αίγινα και να φτάσει σήμερα να διαθέτει ένα δίκτυο 282 καταστημάτων σε 20 νομούς της επικράτειας, 5 κέντρα logistics, επιφάνειας 30.000 τ.μ., και πάνω από 2.000 εργαζόμενους δεν ήταν κάτι απλό. Η προσπάθεια αυτή έκρυβε πίσω της αγωνίες, κόπο, άγχος αλλά και σταθερή προσήλωση σε ένα όραμα.

Ολα ξεκίνησαν το 1948, όταν ο Ανδρέας Κρητικός ίδρυσε το πρώτο του κατάστημα στην Αίγινα. Βλέποντας τις ανάγκες της περιοχής, αλλά και του καταναλωτή σε βάθος χρόνου, οραματίστηκε τη δημιουργία ενός κλασικού παντοπωλείου. Σύντομα, η προσφορά του στην τοπική κοινωνία, αλλά και η αποδοχή του κόσμου τον οδήγησαν στη δημιουργία και άλλων καταστημάτων στην περιοχή, με μια επωνυμία που έλκει τη βάση της από τα αρχικά ονόματα των διαδόχων του (Αγγελος, Νεκτάριος και Δημήτρης Κρητικός), εξ ου και ΑΝΕΔΗΚ. Το πρώτο τους μεγάλο κατάστημα στην Αίγινα δημιουργήθηκε το 1983, ενώ η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα και με τη νομική της μορφή, ιδρύθηκε το 1996. Τότε ήταν που τη διαχείριση αλλά και την υλοποίηση του οράματος για την ανάπτυξη της αλυσίδας σε όλη την Ελλάδα αναλαμβάνουν τα τρία από τα 9 αδέρφια της οικογένειας, ο Αγγελος, ο Νεκτάριος και ο Δημήτρης, τα οποία μέχρι και σήμερα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, καθένας από το δικό του μετερίζι. Το 2000 η αλυσίδα ξεπερνάει τα όρια της Αίγινας και επεκτείνεται στον Αργοσαρωνικό με 5 νέα καταστήματα, σε ένα ιδιαίτερα τολμηρό εγχείρημα. Η επιτυχία δεν αργεί. Το 2007 και κάτω από τα νέα δεδομένα ιδρύεται το πρώτο κέντρο διανομής και αποθήκευσης στη Μαγούλα με σκοπό να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη αλλά και την επέκταση της αλυσίδας σε νέες περιοχές.

sel8-9b.jpg

 

Τότε θα ξεκινήσει και ένας κύκλος εξαγορών και δημιουργίας νέων καταστημάτων, καθώς η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός επεκτείνεται στην Κορινθία, στην Αργολίδα αλλά και στην Εύβοια. Η ανάπτυξη συνεχίστηκε στην Αττική προσφέροντας επιπλέον ένα νέο και ευέλικτο στη λειτουργία του μοντέλο συνεργασίας franchise, χαμηλού ρίσκου και εγγυημένης κερδοφορίας για τον υποψήφιο franchisee με την επωνυμία Κρητικός Τοp Market. Το 2013 η αλυσίδα θα κινηθεί συνεργατικά: σε μια περίοδο όπου το λιανεμπόριο αλλάζει και με βάση τα νέα δεδομένα της κρίσης εντάσσεται στον όμιλο ΕΛΟΜΑΣ, αποτελώντας σήμερα τη μεγαλύτερη αλυσίδα του. Επρόκειτο για μια στρατηγική κίνηση που βοήθησε σημαντικά την εταιρεία αλλά και τον όμιλο αγορών, ενώ επέτρεψε την εφαρμογή ενός δυναμικού επενδυτικού πλάνου με την είσοδο της οικογενειακής εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της αλυσίδας ΥΠΕΡ Γρηγοριάδη, στις αρχές του 2017, και την απόκτηση στη συνέχεια του πλειοψηφικού της πακέτου. Ηταν το πρώτο βήμα για την άνοδο της Κρητικός στη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της στη δυτική Μακεδονία με 35 επιπλέον καταστήματα. Το επενδυτικό πλάνο συνεχίστηκε τον Ιούλιο του 2017 με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της αλυσίδας CRM Αριάδνη με 100 σημεία λιανικής πώλησης στην Κρήτη. Επιπλέον, στο τέλος του 2017 λάνσαρε στην αγορά το νέο της ηλεκτρονικό κατάστημα www.kritikos-easy.gr, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να χρησιμοποιούν και το Διαδίκτυο για τις αγορές τους. Το 2017 έκλεισε με 30 νέα καταστήματα πέραν των εξαγορών και συμμετοχών, ενώ για το 2018 έχει προγραμματιστεί να προστεθούν τουλάχιστον 20 νέα καταστήματα στην αλυσίδα.

Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός σήμερα

Αυτή τη στιγμή η αλυσίδα διαθέτει συνολικά δίκτυο 282 καταστημάτων σε 20 νομούς της χώρας, από τα οποία τα 182 λειτουργούν ενοποιημένα ως Κρητικός, ενώ έχει eshop λιανικής και Β2Β που εξυπηρετούν τις μεγάλες πόλεις. Δια­θέτει 5 κέντρα logistics, συνολικής έκτασης 30.000 τ.μ., εφαρμόζει συστήματα HACCP & ISO και είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, ενώ κατατάσσεται στην 8η θέση του κλάδου πανελλαδικά βάσει πωλήσεων. Το 2016 αλλά και το 2017 η λίστα του ελληνικού «Fortune» κατέταξε την εταιρεία στις 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ελλάδα, στην 22η και 13η θέση αντίστοιχα, ενώ το 2017 αλλά και φέτος για 2η συνεχή χρονιά κέρδισε τον τίτλο του Greek Business Champion σε διοργάνωση υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του ΣΕΒ για την προσφορά της στην ελληνική οικονομία ως πρωταγωνιστής του κλάδου τα τελευταία χρόνια βασιζόμενη σε οικονομικά δημοσιευμένα στοιχεία. Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε το έτος 2017 σε 217,3 εκατ. ευρώ και σε ενοποιημένη βάση σε 229,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 20,98% και 27,94% αντίστοιχα. Το EBITDA ανήλθε το 2017 σε 6,9 εκατ. ευρώ και σε ενοποιημένη βάση σε 7,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 21,58% και 24,81% αντίστοιχα. Την τελευταία πενταετία έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Η πρόβλεψη τζίρου για την εταιρεία ανέρχεται το 2018 σε 248 εκατ. και το 2019 σε 275 εκατ. ευρώ. Τα αντίστοιχα μεγέθη σε ενοποιημένη βάση ανέρχονται σε 313 εκατ. ευρώ για το 2018 και σε 345 εκατ. το 2019.

krht.jpg

Οπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αγγελος Κρητικός: «Για την τρέχουσα περίοδο σχεδιάζουμε τη δημιουργία 20 νέων καταστημάτων (έχουμε ήδη ανοίξει 14 νέα καταστήματα το 2018) και συγχρόνως εξετάζουμε σενάρια εξαγορών-συνεργασιών με μικρότερες αλυσίδες του χώρου που θα ενισχύσουν και θα διευρύνουν περαιτέρω το δίκτυό μας, σε περισσότερες γεωγραφικές περιοχές. Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και αυτή τη χρονιά κινείται με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, υλοποιώντας στο 100% τους στόχους που έχει θέσει για το 2018. Ηδη το 1ο εξάμηνο τρέχουμε με 16% αύξηση των πωλήσεων, που είναι 4% πάνω από τον στόχο που είχαμε θέσει. Προβλέπουμε ότι μια ανακατανομή των μεριδίων του κλάδου είναι αναπόφευκτη το επόμενο διάστημα. Σε αυτό το δυναμικό και μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, εκτιμούμε ότι η εταιρεία μας, μέσω της αναπτυξιακής της στρατηγικής και της επακόλουθης αύξησης των μεριδίων αγοράς, θα διαδραματίσει το προσεχές διάστημα σημαντικό ρόλο στον κλάδο που δραστηριοποιείται. Εκτιμούμε ότι το κλίμα ανταγωνισμού θα ενταθεί το προσεχές διάστημα, χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι αρνητικό για τις εταιρείες του χώρου, αρκεί βέβαια ο ανταγωνισμός να είναι υγιής και προς όφελος του τελικού καταναλωτή. Ειδικότερα για τις εταιρείες του μεσαίου χώρου διαπιστώνεται ότι αυτές, είτε μόνες τους είτε μέσω των ομίλων αγορών στους οποίους μετέχουν, μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αγορά. Προϋπόθεση βέβαια αποτελεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον τελικό καταναλωτή. Κλειδί για την επιτυχία αποτελεί η αύξηση της εμπιστοσύνης των πελατών, η οποία δύσκολα κερδίζεται αλλά πολύ εύκολα μπορεί να χαθεί λόγω λάθος επιλογών και τακτικών.

Η εταιρεία μας, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του μικρομεσαίου χώρου από τον οποίο άλλωστε προέρχεται, δημιούργησε ένα μοντέλο καταστήματος που να μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα τζίρου/κερδοφορίας τόσο για εμάς όσο και για τους συνεργάτες μας. Η γνώση του αντικειμένου σε συνδυασμό με την ευέλικτη και αποτελεσματική διοικητική ομάδα, πλαισιωμένη από το μεράκι και το πάθος των εργαζομένων της, αποτελεί το μυστικό επιτυχίας της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός. Μεγάλη σημασία επίσης δίνουμε στη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια στην εκπαίδευση του προσωπικού μας, σε τεχνολογία, αλλά και εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές στην καθημερινή λειτουργία μας. Μέσω της συνεχούς αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των παλαιοτέρων καταστημάτων και της δημιουργίας νέων και σύγχρονων σημείων πώλησης, προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον για τις αγορές τους. Επενδύουμε στην αναβάθμιση των υποδομών που υποστηρίζουν την επέκτασή μας στις νέες περιοχές, καθώς και στην ενδυνάμωση των νέων μας συνεργασιών, αλλά και την εδραίωση της αλυσίδας στις περιοχές όπου έχουμε αναπτύξει προσφάτως δραστηριότητα».

Τα Super Market Κρητικός, ως μια ελληνική αλυσίδα έχουν έναν λόγο παραπάνω να είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και σε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας στηρίζοντας τις προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών. «Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε διευρύνει τις συνεργασίες μας με Ελληνες παραγωγούς και υλοποιούμε συμπράξεις σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, δημιουργώντας νέες μάρκες που συνδυάζουν το μεράκι των Ελλήνων παραγωγών για ποιοτικά προϊόντα με τις σωστές τιμές στο ράφι. Στόχος μας είναι η διάδοση παραδοσιακών συνταγών και προϊόντων από κάθε γωνιά της χώρας μας με σκοπό την προσθήκη τους στις διατροφικές συνήθειες των πελατών μας», λέει ο κ. Κρητικός.

Και προσθέτει: «Φέτος, έχουμε επίσης τη χαρά να γιορτάζουμε τα 70 χρόνια μας, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερο σταθμό για εμάς. Ξέρουμε ότι όταν προσφέρουμε ποιοτική εξυπηρέτηση, καλές τιμές και καλή ποιότητα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, ο κόσμος μάς εμπιστεύεται, μας προτιμά κάθε χρόνο όλο και περισσότερο και μας στηρίζει για να μπορούμε να προχωράμε και να μεγαλώνουμε. Εχουμε προγραμματίσει δε και υλοποιούμε στη διάρκεια της χρονιάς μια σειρά ενεργειών με μεγάλα δώρα για τους πελάτες μας ως ελάχιστη ανταμοιβή για την εμπιστοσύνη που λαμβάνουμε από τους πελάτες μας». Οπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, η επικέντρωση στην ποιότητα και στα φρέσκα προϊόντα με καθημερινή τροφοδοσία και διαρκή μέριμνα προς αυτή την κατεύθυνση χαρακτηρίζει την ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός. Επίσης κυριαρχεί μια πελατοκεντρική διάθεση στη λογική ότι ο κάθε πελάτης είναι μοναδικός μέσα σε λειτουργικούς χώρους, σε καθαρό και μοντέρνο περιβάλλον, με άνετη πρόσβαση και χαμηλές τιμές και προσφορές.

Πηγή: newmoney.gr

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn