Συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον κ. Risto Artjoki

0
23

Συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του γραφείου του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιου Επιτρόπου Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Risto Artjoki πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας και το πως οι ευρωπαϊκοί πόροι θα μπορέσουν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα.

Αναλυτικά ο κ. Δήμας ανέφερε:

“Συναντήθηκα πριν λίγο με τον επικεφαλής του γραφείου του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιου Επιτρόπου Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Risto Artjoki. Ο κ. Artjoki έχει σημαντική εμπειρία στις ευρωπαϊκές οικονομικές υποθέσεις και γνωρίζει το ελληνικό ζήτημα.

Συζητήσαμε για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, τη σημασία του πακέτου Juncker αλλά και τον ευρύτερο ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ανάπτυξη τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. Εξήγησα στον κ. Artjoki, πως ακόμη και αν απορροφήσουμε όλα τα κοινοτικά κονδύλια, η υπερφορολόγηση,οι υψηλες ασφαλιστικές εισφορες και τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα εμποδίζουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και μηδενίζουν τα εισοδήματα.

Δεν αρκούν οι ευρωπαϊκοί πόροι για να πάρει μπροστά η οικονομία. Χρειάζεται μείωση της φορολογίας και άρση των αντικινήτρων, προκειμένου να αυξηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις και κατά συνέπεια να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας”.