Η γουρουνοπούλα τους έστειλε στο νοσοκομείο!

0
19

Στρώθηκαν ορεξάτοι στο τραπέζι για να απολαύσουν το απόλυτο φετίχ των κρεατοφάγων, τη γουρουνοπούλα, αλλά κατέληξαν εσπευσμένα στα… Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης!

Τουλάχιστον 13 άτομα που έφαγαν γουρουνοπούλα από δύο συγκεκριμένα ψητοπωλεία το βράδυ της Κυριακής χρειάστηκε να μεταφερθούν την επόμενη ημέρα στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα.

Κάποια από τα έντονα συμπτώματα των ασθενών, μεταξύ των οποίων ήταν μια πενταμελής οικογένεια και δύο παιδιά, ήταν αφόρητοι πόνοι, πυρετός, διάρροιες και εμετός. Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθούν στην Παθολογική και την Παιδιατρική Κλινική αντίστοιχα, γιατί η κατάστασή τους ήταν βαρύτερη, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στα σπίτια τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το… σκυλάκι της οικογένειας που του έδωσαν να φάει από το μολυσμένο κρέας ταλαιπωρήθηκε αρκετά!

Για το θέμα ενημερώθηκαν το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας, ώστε να γίνει έλεγχος, καθώς είναι προφανές ότι κάποιοι επαγγελματίες δεν τήρησαν τις συνθήκες που απαιτούνται με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και το κρέας αλλοιώθηκε.