Χάρτης | Τα γλυκά της Ευρώπης

Ποιά είναι τα τοπικά γλυκά που αξίζει να δοκιμάσεις στα ευρωπαϊκά σου ταξίδια και ποιο είναι αυτό που επέλεξε το tasteatlas για την Ελλάδα

0
179

Τα γλυκά κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο ένα γεύμα ή ένα δείπνο. Συνοδεύουν τον καφέ και είναι η μεγάλη ή η μικρή επιβράβευση που δίνει κάποιος στον εαυτό του.

Η Ευρώπη όπως φαίνεται και από τον σχετικό χάρτη που δημιούργησε το tasteatlas.com έχει ιδιαίτερα μεγάλη παράδοση και ποικιλία και στον τομέα αυτό. Από την ιστορική Charlotte Russe που δημιουργήθηκε από τον Γάλλο “βασιλιά των σεφ και σεφ των βασιλέων” Antoine Careme μετά από ένα ταξίδι του στην Ρωσία, έως την σουηδική εκδοχή των μπράουνις, το kladdkaka.

Χάρτης: Τα γλυκά της Ευρώπης

Μπορεί οι Ιταλοί να μην φημίζονται για τα γλυκά τους, όσο για τα παγωτά τους, όμως και εδώ μe το tiramisu έχουν καταφέρει να μπουν στον παγκόσμιο χάρτη της ζαχαροπλαστικής με ένα γλυκό που έχει περάσει τα ιταλικά σύνορα και κάνει “διεθνή καριέρα”.

Το γλυκό που επέλεξε για συνδέσει με την χώρα μας το tasteatlas.com είναι το ρεβανί, ή αλλιώς ραβανί ( σ.σ. για τους κατοίκους της νότιας Ελλάδας). Το σιροπιαστό γλυκό με το σιμιγδάλι και το γιαούρτι, συναντάτε με το ίδιο όνομα (revani) και στην Τουρκία, όπως και στον αραβικό κόσμο όπου αποκαλείται basbousa.

Χάρτης: Τα γλυκά της Ευρώπης

To ρεβανί είναι ένα από τα 20 γλυκά που προτείνει το γαστρονομικό site για την χώρα μας .