Πάνω από 8,3 εκατ. τουρίστες ήρθαν οδικώς στην Ελλάδα

0
70
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Μπορεί να λέμε ότι η βασική πύλη εισόδου των τουριστών στην Ελλάδα, είναι τα αεροδρόμια, εντούτοις, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στην Ελλάδα το 2017 ήταν οδικώς πάνω από 8,3 εκατ. τουρίστες, ένας αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος.

Ένα χαρακτηριστικό των τουριστών αυτών, είναι η δυνατότητα που έχουν να αλλάξουν ή να επιλέξουν προορισμό την «τελευταία στιγμή», χωρίς να τους απασχολούν ακυρωτικά κόστη όπως με τα αεροπορικά εισιτήρια. Ως εκ τούτου, το οικονομικό κλίμα που επικρατεί στις αντίστοιχες αγορές είναι καθοριστικό για τις επιλογές διακοπών που θα κάνουν οι κάτοικοί τους.

Η μελέτη, τα στοιχεία της οποίας παρουσιάζουμε, εστιάζει στις μακρο-οικονομικές εξελίξεις των κυριότερων αγορών με οδική πρόσβαση στην Ελλάδα, καταγράφοντας τα βασικά μακρο-οικονομικά δεδομένα που επηρεάζουν την ταξιδιωτική συμπεριφορά: ΑΕΠ, συναλλαγματικές ισοτιμίες, Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, ανεργία. Η καταγραφή γίνεται για τις 6 μεγαλύτερες αγορές τουριστών που έρχονται οδικώς. Οι αγορές αυτές είναι κατά κύριο λόγο Βαλκανικές (Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αλβανία, ΠΓΔΜ), αλλά και η Πολωνία – αν και το μεγαλύτερο ποσοστό των Πολωνών έρχεται αεροπορικώς. Ωστόσο, σημαντικός αριθμός προσέρχεται οδικώς. Παράλληλα, για κάθε χώρα, δίνονται στοιχεία για τον εξερχόμενο τουρισμό από την χώρα αυτή και την συγκριτική θέση της Ελλάδας μεταξύ των διαφόρων προορισμών, αλλά και για την σημασία της χώρας στον εισερχόμενο τουρισμό της Ελλάδας και τους κυριότερους προορισμούς που επισκέπτονται. Οι χώρες αυτές συνεισέφεραν το 13,8% των εισπράξεων του εισερχόμενου τουρισμού της Ελλάδας για το 2017.

Οι οικονομικές εξελίξεις των εξεταζόμενων αγορών εμφανίζουν μικτή εικόνα με τις αγορές της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Σερβίας, της Πολωνίας και της ΠΓΔΜ να είναι θετικές, ενώ αρνητικές είναι οι εξελίξεις στη Ρουμανία (επιβράδυνση της οικονομίας) και την Τουρκία (διαρκής υποτίμηση της τουρκικής Λίρας και περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού κλίματος). Επίσης, μικρή επιδείνωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της, σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2017,εμφανίζει και η Πολωνία, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ζήτηση για διακοπές. Αντίθετα, οι αγορές της Σερβίας και της Αλβανίας εμφανίζουν ανατίμηση της συναλλαγματικής τους ισοτιμίας κάτι που μπορεί να επηρεάσει θετικά την ζήτηση για διακοπές. Η συναλλαγματική ισοτιμία της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ είναι κλειδωμένη.

Αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας στον εξερχόμενο τουρισμό των εξεταζόμενων αγορών το 2016, παρατηρούμε ότι σε όλες βρίσκεται στο top-3 των κυριότερων τουριστικών προορισμών με εξαίρεση την αγορά της Πολωνίας (8η). Ειδικότερα, κατέχει την 1 θέση στις αγορές της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ και την 2η θέση στην αγορά της Ρουμανίας. Η εικόνα είναι παρόμοια όσον αφορά στους Μεσογειακούς προορισμούς, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε όλες τις αγορές στην 1η θέση των κυριότερων προορισμών με εξαίρεση την αγορά της Πολωνίας (4ηθέση).

Επίσης, το 2016, σε σχέση με το 2015, η Ελλάδα ανέβηκε τρεις θέσεις στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από την Ρουμανία, ενώ υποχώρησε μια θέση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από την Πολωνία.

Αναλυτικά:

ΣΕΡΒΙΑ

Εξερχόμενος τουρισμός: Top-5 προορισμοί: Ελλάδα, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Τουρκία. Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση Top-5 προορισμοί στην Μεσόγειο: Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Τουρκία, Κύπρος.

Εισερχόμενος στην Ελλάδα από Σερβία, ΤτΕ 2017:

Αφίξεις: 1.080 χιλ. (4% – 8η θέση), Διανυκτερεύσεις: 9.555 χιλ. (5% – 5η θέση), Εισπράξεις: € 380 εκατ. (3% – 9η θέση) Μέση Κατά κεφαλήν Δαπάνη (ΜΚΔ): € 352, Ημερήσια Δαπάνη: € 40, Μέση Διάρκεια Παραμονής: 8,8 ημέρες, Top προορισμός στην Ελλάδα: Κεντρική Μακεδονία.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Εξερχόμενος τουρισμός από Ρουμανία: 16 εκατ., Top-5 προορισμοί: Ουγγαρία, Ελλάδα, Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Ουκρανία. Η Ελλάδα είναι στην 2η θέση. Top-5 προορισμοί στην Μεσόγειο: Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Ισπανία, Κροατία.

Εισερχόμενος στην Ελλάδα από Ρουμανία, ΤτΕ 2017:

Αφίξεις: 1.149 χιλ. (4% – 7η θέση), Διαν/σεις: 7.571 χιλ. (4% – 8η θέση), Εισπράξεις: € 367 εκατ. (3% – 10η θέση), ΜΚΔ: € 319, Ημ. Δαπ.: € 48, Μέση Διάρκεια Παραμονής: 6,6 ημέρες, Top-3 προορισμοί στην Ελλάδα: Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Θεσσαλία.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Εξερχόμενος τουρισμός από Τουρκία: 8 εκατ., Top-5 προορισμοί: Ελλάδα, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Γερμανία, Ιταλία. Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση. Top-5 προορισμοί στην Μεσόγειο: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Αλβανία, Μαρόκο.

Εισερχόμενος στην Ελλάδα από Τουρκία, ΤτΕ 2017:

Αφίξεις: 972 χιλ. (4% – 9η θέση), Διαν/σεις: 3.253 χιλ. (2% – 14η θέση), Εισπράξεις: € 321 εκατ. (2% – 14η θέση), ΜΚΔ: € 330 Ημ. Δαπ.: € 99, Μέση Διάρκεια Παραμονής: 3,3 ημέρες, Top-3 προορισμοί στην Ελλάδα: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Αττική.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Εξερχόμενος τουρισμός από Βουλγαρία: 5 εκατ., Top-5 προορισμοί: Ελλάδα, Τουρκία, Ουγγαρία, Ην. Βασίλειο, Ισπανία. Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση, Top-5 προορισμοί στην Μεσόγειο: Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Κροατία, Κύπρος.

Εισερχόμενος στην Ελλάδα από Βουλγαρία, ΤτΕ 2017:

Αφίξεις: 2.546 χιλ. (9% – 3η θέση), Διαν/σεις: 7.095 χιλ. (3% – 9η θέση), Εισπράξεις: € 284 εκατ. (2% – 15η θέση), ΜΚΔ: € 111, Ημ. Δαπ.: € 40, Μέση Διάρκεια Παραμονής: 2,8 ημέρες, Top-3 προορισμοί στην Ελλάδα: Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Δυτική Μακεδονία,

ΠΟΛΩΝΙΑ

Εξερχόμενος τουρισμός από Πολωνία: 11 εκατ., Top-5 προορισμοί: Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Ουκρανία, Ρωσία, Γερμανία. Η Ελλάδα είναι στην 8η θέση. Top-5 προορισμοί στην Μεσόγειο: Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα, Τουρκία.

Εισερχόμενος στην Ελλάδα από Πολωνία, ΤτΕ 2017:

Αφίξεις: 747 χιλ. (3% – 13η θέση), Διαν/σεις: 5.032 χιλ. (2% – 12η θέση), Εισπράξεις: € 244 εκατ. (2% – 18η θέση) ΜΚΔ: € 327, Ημ. Δαπ.: € 49, Μέση Διάρκεια Παραμονής: 6,7 ημέρες, Top-2 προορισμοί στην Ελλάδα: Νότιο Αιγαίο, Ιόνια Νησιά.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Εξερχόμενος τουρισμός από Αλβανία: 5 εκατ., Top-5 προορισμοί: Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο. Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση. Top-5 προορισμοί στην Μεσόγειο: Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Αίγυπτος, Μαρόκο.

Εισερχόμενος στην Ελλάδα από Αλβανία, ΤτΕ 2017:

Αφίξεις: 829 χιλ. (3% – 12η θέση), Διαν/σεις: 3.235 χιλ. (2% – 19η θέση), Εισπράξεις: € 190 εκατ. (1% – 19η θέση) ΜΚΔ: € 229, Ημ. Δαπ.: € 59, Μέση Διάρκεια Παραμονής: 3,9 ημέρες, Top-3 προορισμοί στην Ελλάδα: Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία.

ΠΓΔΜ

Εξερχόμενος τουρισμός από ΠΓΔΜ: Top-5 προορισμοί: Ελλάδα, Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία. Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση. Top-5 προορισμοί στην Μεσόγειο: Ελλάδα, Αλβανία, Τουρκία, Κροατία, Μαρόκο.

Εισερχόμενος στην Ελλάδα από ΠΓΔΜ, ΤτΕ 2017:

Αφίξεις: 1.571 χιλ. (6% – 4η θέση), Διαν/σεις: 4.320 χιλ. (2% – 14η θέση), Εισπράξεις: € 180 εκατ. (1% – 19η θέση), ΜΚΔ: € 114 Ημ. Δαπ.: € 42, Μέση Διάρκεια Παραμονής: 2,7 ημέρες, Top προορισμός στην Ελλάδα: Κεντρική Μακεδονία.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn