Παναγία του βράχου – τα «Κορινθιακά Μετέωρα» (video)

0
146
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Tα «Κορινθιακά Μετέωρα» είναι ένα από τα κρυμμένα μυστικά της Ορεινής Κορινθίας που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη, βρίσκετε κοντά στο χωριό Κάτω Ταρσός, στη βορειοανατολική πλευρά του Φενεού.

Η διαδρομή από το χωριό είναι πολύ γραφική σε βατό χωματόδρομο. Μετά από 1,5 χλμ. περίπου ξεπροβάλλουν οι τεράστιοι, κάθετοι και σχεδόν λείοι βράχοι που θυμίζουν κάτι από Μετέωρα. Έλατα και τρεχούμενα νερά συμπληρώνουν το σκηνικό. Εκεί, σε μια μεγάλη σχισμή της πέτρας, είναι χτισμένο το εκκλησάκι της Παναγίας του Βράχου.

Σύμφωνα με την παράδοση, πρόκειται για το τάμα μιας γυναίκας που σώθηκε από θαύμα από πτώση 100 μέτρων από την κορυφή των βράχων, κατά την άλωση του Ταρσού από τον Μωάμεθ Β’ το 1458. Η νεαρή αυτή Γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά της ικέτευε να λυπηθούν το παιδί της. Οι Τούρκοι όμως δε συγκινήθηκαν και την έριξαν από το βράχο μαζί με το μωρό. Εκείνη όμως, επικαλέστηκε τη βοήθεια της Παναγίας: “Παναγία μου, σώσε μας!” και ως εκ θαύματος, η γυναίκα βρέθηκε στη βάση του κάθετου βράχου στα 100 μέτρα σώα και αβλαβής. Από ευγνωμοσύνη για τη σωτηρία της η γυναίκα αυτή διαμόρφωσε τη σχισμή του βράχου σε ναό, βάζοντας κάποιες εικόνες.

Ο ναός σήμερα κοσμείται από αξιόλογες εικόνες, όπως της Παναγίας, του Χριστού, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι οποίες χρονολογούνται στα 150 έτη και είναι έργα του αγιογράφου Ασημάκη Σκαλτζά. Επίσης υπάρχει και η φορητή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, 200 ετών και πλέον. Είναι ζωγραφισμένη πάνω σε μονοκόμματο πελεκητό ξύλο. Εικονίζει την Παναγία από τη μέση και πάνω να κρατάει το Θείο Βρέφος υποβαστάζοντάς το με το δεξί της χέρι. Ακριβώς πάνω από το ναό βρίσκεται το Σπήλαιο με δύο ορόφους. Ο πρώτος λειτουργούσε ως ασκηταριό, ενώ ο δεύτερος κατά την διάρκεια του παρελθόντος, και κυρίως επί Τουρκοκρατίας, είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο.

Η θέα στη Ζήρεια και τη γύρω φύση είναι υπέροχη, ενώ το σκηνικό της εκκλησίας μέσα στα πελώρια βράχια είναι εντυπωσιακό. Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη!

______________________________________________________________________ 🎵 ⚫Music Promoted by Epic Music Waves – https://bit.ly/2Gmoz9e Flowing Energy by Keys of Moon | https://soundcloud.com/keysofmoon Music provided by https://www.free-stock-music.com Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) https://bit.ly/2Iji5sM

ΠΗΓΗ: DroneDays gr

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn