Η αρχαία Τενέα αποκαλύπτει τα μυστικά της (video)

0
1167
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Η Τενέα υπήρξε η κυριότερη πόλη της Τενεατικής πεδιάδας στη περιφέρεια της Κορίνθου. Κατοικήθηκε από Τρώες αιχμαλώτους, που μετέφερε ο Αγαμέμνωνας από τη Τροία και αναπτύχθηκε σε σημαντικό κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας, ελέγχοντας το πέρασμα από το Άργος προς την Αρχαία Κόρινθο και τις Κεγχρεές, το δεύτερο μεγάλο λιμάνι της Κορίνθου.

Η συστηματική αρχαιολογική έρευνα στη περιοχή θα διεξήχθη φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στο πλαίσιο εγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος, υπό τη Διεύθυνση της Δρ. Έλενας Κόρκα, Επίτιμης Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.A.

Στα χρόνια που προηγήθηκαν οριοθετήθηκε η ζώνη των νεκροταφείων της πόλης με την ανασκαφή σημαντικών ταφικών μνημείων και εντοπίστηκε τμήμα του κεντρικού οικιστικού ιστού της αρχαίας Τενέας, φέρνοντας στο φως δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με σημαντικά ευρήματα. Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας καταμαρτυρούν μια πλούσια και αξιόλογη δραστηριότητα της Τενέας από τους αρχαϊκούς μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους. Τα ανασκαφικά στοιχεία επιβεβαιώνουν πλέον τους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της πόλης, που μέχρι στιγμής ήταν γνωστά μόνον από τις αρχαίες πηγές. Η συμμετοχή της Τενέας στον αποικισμό των Συρακουσών τον 8ο αι. π.Χ., η πρώτη προσπάθεια ανεξαρτητοποίησής της από τη Κόρινθο στους ελληνιστικούς χρόνους και η μεγάλη ακμή της κατά τη διάρκεια της ρωμαιοκρατίας, αποδεικνύονται από τα αρχαιολογικά κατάλοιπα που σταδιακά έρχονται στο φως.

Τα φετινά ανασκαφικά ευρήματα υπήρξαν πλούσια, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Κόρκα η γη της Τενέας είναι ”γόνιμη”. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φώς σύμπλεγμα εμπορικών καταστημάτων, υστεροαρχαϊκά νομίσματα, γλυπτά πιθανότατα της ελληνιστικής εποχής και κεραμικά.

Η κυρία Κόρκα αναφέρθηκε και στη μεγάλη συμβολή των Κορίνθιων χορηγών. Δεν θέλησε on camera να αναφερθεί ονομαστικά. Εμείς θα αναφέρουμε τον μεγάλο χορηγό των ανασκαφών. Τον Επιχειρηματία Χρήστο Τσαούση πρόεδρο της ΕΥΡΩΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΉΣ Α.Ε ο οποίος από το 2013 στηρίζει το έργο των ανασκαφών στην Αρχαία Τενέα.

Η κάμερα του streetlife βρέθηκε στην ΤΕΝΕΑ και μίλησε με την Δρ. Έλενα Κόρκα με αφορμή το πέρας των φετινών ανασκαφών.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn