Ν.Σταυρέλης: Ανεπαρκής εισήγηση για επιχορήγηση αθλητικών πολιτιστικών περιβαλλοντικών συλλόγων (video)

0
44

Στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή μας έφερε πρόταση επιχορήγησης των αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά η προετοιμασία ήταν ανεπαρκής.

Στη τοποθέτησή μας αναφέραμε χαρακτηριστικά:

1) Το ποσόν των 108.000€ για το σύνολο των σωματείων είναι ελάχιστο για να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους προκειμένου να παραχθεί υψηλή ποιότητα αθλητισμού και πολιτισμού. Έχουμε ταμείο 33,5 εκατομ. € και μπορούμε να διαθέσουμε μέχρι 450.000 (1,5% των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού). Ζητήσαμε την αύξηση των επιχορηγήσεων.

2) Στα ποδοσφαιρικά σωματεία υπάρχουν σημαντικά λάθη, όπως:

Δεν περιλαμβάνεται το σωματείο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ.

Τα σωματεία Ολυμπιακός Άσσου και Κύψελος περιλαμβάνονται στη Β΄ κατηγορία με 1.000 € επιχορήγηση, ενώ εδώ και δύο χρόνια είναι στην Α΄ κατηγορία με επιχορήγηση 2.000€

Δεν περιλαμβάνονται στη λίστα επιχορήγησης τα σωματεία Γ΄ κατηγορίας Ακαδημία Λεχαίου και ΑΟ Λεχαίου.

Σημειωτέον ότι η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής αναφέρει ότι τα στοιχεία ελήφθησαν από την ΕΠΣ Κορινθίας πράγμα το οποίο δεν ευσταθεί.

Ζητήσαμε για τα αθλητικά σωματεία να επιχορηγηθούν με επιπλέον ποσόν για να καλύψουν μέρος των εξόδων τους (περίπου 1.000€) για τον έλεγχο rapid test στον οποίο υποχρεούνται να υποβάλλονται οι αθλητές κάθε εβδομάδα.

Ζητήσαμε να επιχορηγηθούν με επιπλέον ποσόν οι ομάδες που διαθέτουν Ακαδημίες για να καλύψουν μέρος των λειτουργικών τους δαπανών

3) Στους πολιτιστικούς συλλόγους πέραν του γεγονότος ότι τα προταθέντα ποσά είναι ουσιαστικά ψίχουλα διαπιστώσαμε και το τονίσαμε ότι πλήθος συλλόγων δεν περιλαμβάνονται στη λίστα για άγνωστους λόγους, όπως Πολιτιστικός Λεχαίου, Θεατρικός Όμιλος Βασίλης Ρώτας, Όμιλος Φίλων Ποιοτικού Τραγουδιού ΦΟΙΒΟΣ, Πολιτιστικός Σύλλογος Κλένιας, Σολομού, Ξυλοκέριζας, Λαογραφική Στέγη Κορίνθου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρητού, Αγίου Ιώαννη, Πνευματικό Κέντρο Νέων Συνοικισμού, ΛΙΑΚΩΝΗΣ, Πολιτιστικός Σύλλογος Σπαθοβουνίου, Αγγελοκάστρου, Αλαμάνου Αλμυρής, Θεατρική Ομάδα ΠΥΞΙΔΑ, Σύλλογος Βορειοηπειρωτών.

Ζητήσαμε, όπως άλλωστε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποσυρθεί το θέμα και να επανέλθει με πλήρη και δίκαιη κατανομή, αλλά ο Δήμαρχος πρότεινε να εγκριθεί το θέμα όπως έχει και στη συνέχεια να επανεξετασθεί η εισήγηση σύμφωνα με την πρότασή μας και να επανέλθει αργότερα.

4) Στους συλλόγους δασοπροστασίας η πρόταση αφορούσε μόνο τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορίνθου με 1.000€. Στην εισήγηση αναφέρεται ότι όλοι οι άλλοι σύλλογοι έχουν ήδη επιχορηγηθεί με προγενέστερη απόφαση, πράγμα το οποίο δεν ευσταθεί.

Τους τονίσαμε ότι φέτος, παρότι παρήλθε η κρίσιμη περίοδος της φωτιάς, και οι σύλλογοι μόνοι τους κάλυψαν τα έξοδα (βενζίνες, κλπ) ο Δήμος δεν έχει επιχορηγήσει κανένα σύλλογο, παρά μόνον για την αγορά αυτοκινήτου τον Σύλλογο Σολυγείας και του Χιλιομοδίου SOSTE TO. Μάλιστα του Χιλιομοδίου δεν έχουν κληθεί καν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά να καταβληθεί το ποσόν και να αγορασθεί το αυτοκίνητο. Οι υπόλοιπο σύλλογοι (Γαλατακίου, Κορίνθου ΠΗΓΑΣΟΣ, Πυροπροστασίας Δασών Κορίνθου, Αθικίων), όπως και αυτοί του Χιλιομοδίου και της Σολυγείας για λειτουργικά έξοδα μηδέν εις το πηλίκον.

Ο Δήμαρχος προφανώς δεν το γνώριζε, οι εννέα αντιδήμαρχοι δεν το γνώριζαν και δυστυχώς έτσι κυλάει ο Δήμος μας.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα το φέρει στο επόμενο Συμβούλιο για επιχορήγηση. Ίδωμεν.

             ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ