Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους(ΤΕΒΑ): Ξεκινά αύριο η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους

0
64

Στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προχωρά από αύριο Πέμπτη ο Δήμος Κορινθίων ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας υλοποιώντας δράσεις του ΕΠ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/Fead) στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών.

Το πρόγραμμα είναι ύψους 2,3 εκ ευρώ ,7.748 ωφελούμενοι των 5 δήμων της Κορινθίας, 2413 στο δήμο Κορινθίων, θα λάβουν από αύριο 14 Απριλίου 2021 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, καθαριστικά, είδη υγιεινής.

Στα πλαίσια αυτά καλούνται οι Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ Fead), να προσέλθουν για την παραλαβή προϊόντων: Κρέας Βόειο, Κρέας Χοιρινό , Ελαιόλαδο, Φασόλια , Φακές , Ζάχαρη , Τυρί Φέτα , Ζυμαρικά, Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας ,Γάλα Εβαπορέ , Σκόνη Πλυντηρίου ρούχων , Υγρό πιάτων , καθαριστικό υγρό πιάτων , καθαριστικό γενικής χρήσης οδοντόκρεμες , Οδοντόβουρτσες Σαμπουάν κλ.π.

Η διανομή στους 5 δήμους διαμορφώνεται ως εξής:

  • Πέμπτη 15/4/2021- Δευτέρα 19/4/2021, Δήμος Κορινθίων ,

Δήμος Νεμέας

  • Τρίτη 20/4/2021 – Πέμπτη 22/4/2021, Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
  • Παρασκευή 23/4/2021 – Μ. Τετάρτη 28/4/2021, Δήμος Βέλους – Βόχας ΝΠΔΔ ΑΝΕΛΙΞΗ και Δήμος Σικυωνίων.

Οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο για την ακριβή ημέρα ,ώρα και σημείο παραλαβής των ειδών ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα αντίστοιχα σημεία διανομής των Δήμων /φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας .