Σε αυξημένη επιτήρηση όλος ο Δήμος Κορινθίων και όχι μόνο η Πόλη, έως την 1η Μαρτίου _ Τα μέτρα που ισχύουν

0
67

Την ένταξη του Δήμου Κορινθίων στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης (επίπεδο Κόκκινο) ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμος μας ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ η πόλη της Κορίνθου από σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και για 10 ημέρες ( έως την 1η Μαρτίου 2021) θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα μέτρα που ορίζει ένταξη στην «κόκκινη ζώνη”.

Τα μέτρα αυτά είναι:

1ο. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

2ο. Η μετακίνηση από και προς το δήμο Κορινθίων δεν επιτρέπεται με εξαίρεση λόγους υγείας και εργασίας.

3ο.Λειτουργούν δια ζώσης όλα τα σχολεία πλην των λυκείων τα οποία θα λειτουργήσουν με τηλε-εκπαίδευση

3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4ο. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού. Τα καταστήματα κλείνουν στις 5 το απόγευμα.

5ο. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Για την λειτουργία των αθλητικών χώρων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλεί και παρακαλεί όλους τους πολίτες να επιδείξουν αυτήν την περίοδο αυξημένο αίσθημα ευθύνης. Να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά μέτρα, όλα τα μέτρα ατομικής τους προστασίας καθώς επίσης και να ενημερώσουν άμεσα το γιατρό, τις υγειονομικές αρχές και τους ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή, εάν νοσήσουν.

Μόνο έτσι θα βγούμε γρήγορα από την αυξημένη επιτήρηση. Μόνο έτσι θα επιστρέψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κανονικότητα μας.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.