Γ. Ψυχογιός: «Μένουμε σπίτι λοιπόν, χωρίς σπίτι»

0
39

Ο κ. Ψυχογιός αναφερόμενος στο νέο γενικό lockdown που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, καταφέρθηκε κατά της Κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν αξιοποίησε το χρόνο που της δόθηκε πλουσιοπάροχα από την κοινωνία, με μεγάλες θυσίες ωριμότητα και σοβαρότητα και κυρίως από τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής τους οποίους δεν στήριξε καθόλου. Σε ό,τι αφορά τη στάση της αντιπολίτευσης, και ιδίως της αξιωματικής, διευκρίνισε ότι έβαλε πλάτη χωρίς αυτό να είναι δεδομένο διότι σε χώρες όπως η Ισπανία το δεξιό λαϊκό κόμμα ακολούθησε μία άλλη γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση της χώρας.

Σχετικά με το μαξιλάρι των 37 δις ο βουλευτής τόνισε ότι σε συνδυασμό με τους χαλαρότερους δημοσιονομικούς περιορισμούς της Ευρώπης θα μπορούσε να στηρίξει ουσιαστικά και αποτελεσματικά την κοινωνία και την οικονομία όμως στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, οι δημόσιες επενδύσεις και παρεμβάσεις, θεωρούνται κόστος και ζημιά .

Η υγεία και η παιδεία είναι σε οριακό σημείο, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας οι προσλήψεις είναι ελάχιστες και συνολικά σήμερα βρίσκονται 5.000 άνθρωποι λιγότεροι σε σχέση με 2019, ενώ οι σχολικές αίθουσες εν μέσω πανδημίας φιλοξενούν 25 με 27 παιδιά, σημείωσε ο κος Ψυχογιός.

Νομοθετείτε ότι πιο αντικοινωνικό και άδικο εν μέσω πανδημίας -σημείωσε ο κ. Ψυχογιός- μια πολιτική που ευνοεί λίγους και ισχυρούς και αποτελεί πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα επίθεση, χωρίς να αναφέρεται σε κανένα από τα χρυσοπληρωμένα κανάλια.

Ενώ την ίδια στιγμή έχει λάβει μέτρα στήριξης «ψίχουλα» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις , ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και το σύνολο των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται, οδηγώντας τους στο κλείσιμο και την εξαθλίωση.

Όσον αφορά το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο κ. Ψυχογιός σημείωσε ότι έρχεται σε συνέχεια του Πτωχευτικού Κώδικα που δεν παρέχει καμία προστασία για τους πολίτες και την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς. Με τις διατάξεις που συζητούνται τελειώνει και η οποία προστασία υπήρχε από τις εκκρεμείς αιτήσεις του Νόμου Κατσέλη. «Μένουμε σπίτι λοιπόν, χωρίς σπίτι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι αν ήταν στην Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έφερνε νόμο που θα ρύθμιζε ευνοϊκά αυτές τις υποθέσεις χωρίς εκπτώσεις στα δικονομικά δικαιώματα των δανειοληπτών ή θα ζητούσε παράταση για την επικαιροποίηση των αιτήσεων σε ρεαλιστικές και όχι ασφυκτικές προθεσμίες και την πλήρη προστασία των πολιτών από πλειστηριασμούς.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κος Ψυχογιός ανέφερε: «Με το νομοσχέδιο αυτό συνεχίζετε να βάζετε βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, εμείς θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία με αλληλεγγύη εντός και εκτός Βουλής»