Ν.Σταυρέλης: Δεν μπορεί το 8ο Δημοτικό σχολείο να δεχτεί δεκάδες παιδιά από την Δομή Προσφύγων

0
280
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Το απόγευμα της Δευτέρας 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο ”θέατρο” της Αγ. Άννας Κορίνθου, γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων 8ου Δημοτικού σχολείου της περιοχής με θέμα την φοίτηση μικρών μαθητών από την παρακείμενη δομή προσφύγων. Ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Πνοής Δημιουργίας Νίκος Σταυρέλης, που να σημειώσουμε είναι  κάτοικος της περιοχής, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν είναι δυνατή η φοίτηση των μικρών προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Σήμερα έγινε συγκέντρωση των γονέων και κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου Αγίας Άννας στο θέατρο.

Θέμα η υπουργική απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Ζαχαράκη για ίδρυση “Δομής Υποδοχής για την εκπαίδευση παιδιών των προσφύγων (ΔΥΕΠ)” και καθορισμού,μεταξύ άλλων,του 8ου δημοτικού σχολείου εντός του οποίου θα λειτουργήσει η δομή.

Αναφέρθηκε ότι προκρίθηκε το συγκεκριμένο σχολείο επειδή είναι το εγγύτερο στο στρατόπεδο που φιλοξενεί τη δομή προσφύγων και μεταναστών.

Επίσης αναφέρθηκε ότι θα λειτουργεί τις ώρες 2-6 μμ και η ηλικία των μαθητών θα είναι από 6 ετών μεχρι 15 ετών.

Ο Δήμος με απόφαση δημοτικού συμβουλίου είχε ζητήσει η δομή αυτή της εκπαίδευσης προσφύγων να λειτουργήσει σε ιδιαίτερο χώρο εντός της δομής που στεγάζονται οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο.

Προφανώς η Υφυπουργός αγνόησε την άποψη του δήμου, προφασιζόμενη ότι δεν το προβλέπει ο νόμος και δεν προλαβαίνει να γίνει τροποποίηση.

Στη τοποθέτηση μου, μεταξύ άλλων ανέφερα:

1.Δεν είναι πειστικός ο ισχυρισμός ότι επιλέχθηκε το σχολείο της Αγ.Άννης επειδή είναι το πιο όμορο στη Δομή Προσφύγων του στρατοπέδου,διότι έτσι θα έπρεπε να επιλεγεί το δημοτικό σχολείο της Μόριας στη Μυτιλήνη που είναι δίπλα στο ΚΥΤ Μοριας με 20.000 μετανάστες.

2. Όπως αποφάσισε η Υφυπουργός τα νήπια 4-6 ετών να λειτουργήσει ως παράρτημα εντός του στρατοπέδου,έτσι να γίνει και με το δημοτικό σχολείο που είναι αίτημα του Δήμου. Δικαιολογίες ότι δεν το προβλέπει ο νόμος είναι φθηνές. Μια απλή τροπολογία μιας σειράς είναι, σε ένα οποιοδήποτε νομοσχέδιο. Εξάλλου αυτή η Κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει με εκατοντάδες τροπολογίες και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Βούληση χρειάζεται, πεδίο δόξης λαμπρό για πολιτική απόφαση.

3.Οι λόγοι που δεν μπορεί να υλοποιηθεί η απόφαση για το 8ο σχολείο είναι πολλοί:

α)Δεν μπορεί να λειτουργεί το σχολείο παράλληλα δεδομένου ότι το ολοήμερο τελειώνει στις 4 μμ, ενώ η Δομή Μαθητών Προσφύγων θα αρχίζει στις 2 μμ

β)Τα παιδιά των προσφύγων,άνω των 100, θα συνοδεύονται προφανώς από αντίστοιχο αριθμό γονέων τους, τόσο στην προσέλευση 2 μμ,όσο και στην αποχώρηση 6 μμ, με αποτέλεσμα τον συνωστισμό στο προαύλιο, εν μέσω μάλιστα κορονοιου.

γ)Στο σχολείο μετά το ωράριο σήμερα υπάρχουν τρεις τουλάχιστον παράλληλες δραστηριότητες για μαθητές κ γονείς (παραδοσιακοί χοροί,αθλήματα,κλπ) γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν κ πρέπει να σταματήσουν.

δ)Στο προαύλιο του σχολείου από την ίδρυση του 1983 μέχρι σήμερα έχει καθιερωθεί de facto η χρήση του με αθλήματα μπάσκετ,βολλευ,ποδόσφαιρο από τα παιδιά της γειτονιάς τις απογευματινές ώρες.Δεν πιστεύω να θέλει κάποιος να σταματήσουν και αυτά.Δεν υπάρχει εξάλλου κανένας άλλος χώρος.

ε)Δεν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για να καθαριστεί, αεριστεί και απολυμανθούν οι αίθουσες με τη λήξη των μαθημάτων του κανονικού σχολείου,ούτε ο αναγκαίος αριθμός καθαριστριών.

Πρέπει κατά την πρόταση μας

-Η συνέλευση των γονέων για όλους τους πιο πάνω λόγους να εκδώσει ψήφισμα, η νέα Δομή Μαθητών Προσφύγων να μη λειτουργήσει στο 8ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου,αλλά εντός της ανοικτής Δομής Προσφύγων και Μεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού.

-Στη συνέχεια να επανέλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη νέας τεκμηριωμένης απόφασης,αφού ήδη έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση.

-Να ζητηθεί η συνδρομή των δύο Κορινθίων Υφυπουργών και των δύο βουλευτών Νέας. Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ) για τροπολογία του ισχύοντος νόμου και αλλαγή της υπουργικής απόφασης».

-Σε διαφορετική περίπτωση να ισχύει η περσινή απόφαση όλα τα σχολεία της Κορίνθου να δεχτούν την εγγραφή μέχρι 10 μαθητών,πράγμα που έγινε στο σχέδιο της Αγίας Άννας με τη φοίτηση 5 μαθητών χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα κατά γενική ομολογία».

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn