Ρόμπερτ Κάπα: Ο φωτορεπόρτερ που κάλυψε πέντε διαφορετικούς πολέμους, πριν πέσει νεκρός επί των επάλξεων.

0
422
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Ο Ρόμπερτ Κάπα (Robert Capa) ήταν ουγγρο-αμερικανός φωτορεπόρτερ, από τους κορυφαίους του 20ου αιώνα. Με τις τις ρεαλιστικές λήψεις του απαθανάτισε τη φρίκη σημαντικών πολεμικών αναμετρήσεων του περασμένου αιώνα -από τον Ισπανικό Εμφύλιο έως τον Α’ Πόλεμο της Ινδοκίνας, όπου έπεσε επί των επάλξεων.

Ο Έντρε Έρνο Φρίντμαν, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στη Βουδαπέστη στις 22 Οκτωβρίου 1913, από γονείς εβραϊκής καταγωγής. Σε ηλικία 18 ετών αναγκάστηκε να εκπατρισθεί, καθώς κατηγορήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς του ναυάρχου Χόρτι ως κομμουνιστής. Κατέφυγε στο Βερολίνο, όπου ξεκίνησε πανεπιστημιακές σπουδές, ενώ παράλληλα έβγαζε το χαρτζιλίκι του εμφανίζοντας φωτογραφίες.

Φίλος της περιπέτειας και γοητευμένος από τη φωτογραφία, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον σκοτεινό θάλαμο και να ακολουθήσει καριέρα φωτορεπόρτερ. Άρχισε να εργάζεται για το γερμανικό πρακτορείο «Dephot» και η πρώτη του δημοσιευμένη φωτογραφία ήταν του Τρότσκι από μία ομιλία του στην Κοπεγχάγη το 1932 για την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία εγκατέλειψε το Βερολίνο και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου συνδέθηκε επαγγελματικά και συναισθηματικά με τη γερμανοεβραία φωτογράφο Γκέρντα Τάρο.

Τότε άρχισε να χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Κάπα (Κάπα στα ουγγρικά σημαίνει καρχαρίας, που ήταν το παρατσούκλι των παιδικών του χρόνων), είτε για να αποκρύπτει την εβραϊκή ταυτότητά του, είτε για καθαρά επαγγελματικούς λόγους. Έχει γραφεί ότι παρουσιαζόταν ως αντιπρόσωπος κάποιου ανύπαρκτου φωτογράφου Ρόμπερτ Κάπα, ο οποίος δεν πουλούσε τις φωτογραφίες του παρά μόνο σε πολύ υψηλές τιμές. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε, αλλά ο Φρίντμαν διατήρησε το ψευδώνυμο.

Το 1936 ο Κάπα με την Τάρο άρχισαν να καλύπτουν φωτογραφικά τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Δική του είναι η διάσημη φωτογραφία με τον δημοκρατικό μαχητή που πέφτει νεκρός επί του πεδίου της μάχης. Αργότερα, αυτή η φωτογραφία του αμφισβητήθηκε ως κατασκευασμένη. Το 1938 κάλυψε τον Σινοϊαπωνικό Πόλεμο και στη συνέχεια τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από διάφορα μέτωπα (Αφρική, Σικελία, Ιταλία, Νορμανδία) για το αμερικανικό περιοδικό «Life». Οι φωτογραφίες του, ιδιαίτερα από την απόβαση στη Νορμανδία, είναι μνημειώδεις.

Η ίδρυση του πρακτορείου Magnum Photos

Το 1947 ίδρυσε μαζί με τους συναδέλφους του Ανρί Καρτιέ – Μπρεσόν, Ντέιβιντ Σέιμουρ, Τζορτζ Ρότζερ και Γουίλιαμ Βάντιβερτ, την εταιρεία Magnum Photos, που ήταν το πρώτο συνεργατικό πρακτορείο για ανεξάρτητους φωτογράφους σε παγκόσμια κλίμακα.

Το 1948 κάλυψε τον Α’ Αραβοϊσραηλινό Πόλεμο και την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ. Καίτοι είχε αναλάβει διευθυντικά καθήκοντα στο Magnum, προσφέρθηκε να καλύψει εθελοντικά τον Α’ Πόλεμο της Ινδοκίνας, μεταξύ Γάλλων και Βιετναμέζων. Στις 25 Μαΐου 1954, στην προσπάθειά του να φωτογραφίσει την επέλαση ενός γαλλικού συντάγματος, πάτησε μία νάρκη κατά προσωπικού και σκοτώθηκε στην επαρχία Τάι Μπινχ του Βιετνάμ.

Πηγή: SanSimera.gr

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn