Μουρούτσος | “Εγώ μπορώ να τους κοιτώ στα μάτια…αυτοί;;;”

0
83

 

Επιτυχημένος επιχειρηματίας που το 2014 αποφάσισε να εμπλακεί ενεργά με τα δημοτικά πράγματα, μετά απο μία μακρά πορεία συνεισφοράς σε αυτά και την δημοτική αρχή της Κορίνθου.

Σωστά ή λάθος θα μας το πεί ο ίδιος στην σύντομη συνέντευξη που ακολουθεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Μουρούτσο, το άρωμα της δημοτικής εξουσίας σας σαγήνευσε και ξαφνικά αφήσατε τις επιχειρήσεις σας για να μπλέξετε με τα πίτουρα που λέει και ο λαός;

Γ.Μ: Οχι, τα αρώματα με σαγηνεύουν όταν όσοι τα φορούν μπορούν και να τα υποστηρίζουν. Η δημοτική εξουσία σας διαβεβαιώ δεν έχει χάρες και δεν δίνει χαρές, όταν δεν έχεις ανάγκη να βάλεις το δάκτυλο στο μέλι και όταν είσαι σε μία ηλικία που οι φιλοδοξίες είναι γηϊνες. Απο το 2006 βοηθούσα με κάθε δυνατό τρόπο, τον νυν δήμαρχο γιατί πίστευα τότε ότι δίνει μία μοναχική μάχη απέναντι σε θηρία. Ετσι πίστευα τότε αλλά το 2016 μου πήρε μόλις 3 μήνες για να καταλάβω ποιος πραγματικά ήταν το θηρίο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολλοί όμως 20 χρόνια δεν καταλάβαμε το θηρίο όπως λέτε.

Γ.Μ.: Η μακροχρόνια εμπειρία μου στην πολυδιάστατη επαγγελματική μου δραστηριότητα βοήθησε να αναπτυχθεί η έκτη αίσθηση, που κάνει τους ανθρώπους ξεχωριστούς και ίσως επικίνδυνους για κάποιους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι άλλαξε το 2016 στην σχέση σας με τον κ.Πνευματικό;

Γ.Μ.: Η σχέση αυτή ήταν πάντα μονόπλευρη. Εγώ έδινα και όσο έδινα ήμουν ο καλύτερος και αυτό θεωρήθηκε αδυναμία. Θεωρήθηκε αυτονόητο ότι στην σχέση αυτή εγώ είχα την αιώνια υποχρέωση να βγάζω το φίδι από την τρύπα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οταν λέτε δίνατε τι ακριβώς εννοείται; Δίνατε ψυχικά ή…

Γ.Μ.: Οταν λέω έδινα έδινα ότι μου ζητούσαν σε όλα τα επίπεδα και το εννοώ όλα. Οταν το 2016 μου ανέθεσε ο ίδιος ο δήμαρχος να βελτιώσω την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής από την θέση του αντιδημάρχου προσπάθησα με πολύ πάθος, με μεράκι και πολλές φορές με λεφτά απο την τσέπη μου να λύσω μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Τότε έγινα προφανώς επικίνδυνος για το σύστημα, το οποίο με έβλεπε ως ανταγωνιστή. Και όταν λέμε σύστημα μην φανταστείτε τίποτα το σπουδαίο, αλλά μικρά μυαλά που δεν έμαθαν ποτέ το ρήμα “δίνω” και κόλλησε το μυαλό τους στο “παίρνω” και εννοώ για να μην παρεξηγηθώ…ψυχικά..! Το 2016 λοιπόν και τους μήνες που ήμουν αντιδήμαρχος δέχθηκα τεράστιο πόλεμο απο τον δήμαρχο. << Μου πέρασε χειροπέδες .>> Είχα κάνει το “λάθος” λίγο πριν να δηλώσω ότι θα στηρίξω τον Νίκο Σταυρέλη και αυτό δεν μου συγχωρέθηκε ποτέ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας κατηγορούν ότι εσείς υποδαυλίσατε την υποψηφιότητα Σταυρέλη.

Γ.Μ.: Αστειότητες. Οσα δεν φτάνει η αλεπού.. Ο Νίκος Σταυρέλης είναι πολύ σπουδαίος γιατί έχει κύρος και προσωπικότητα που δεν επηρεάζεται από κανένα και αυτός είναι και ο λόγος που είμαι τόσο κοντά του. Το ξέρουν καλά όσοι το λένε αλλά τι άλλο να πούν.

Εγώ μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι και αυτοί μπορούν να κάνουν το ίδιο. Εγώ το προσωπικό και φιλικό μου “χρέος” το έχω εκπληρώσει 10 φορές πάνω….ας αναρωτηθούν άλλοι για το δικό τους…!

Ο Γιώργος Μουρούτσος κάποτε ήταν η “Ιερή αγελάδα” από την οποία όποιος χρειαζόταν έπαιρνε και ξαφνικά μεταβλήθηκε σε “αποδιοπομπαίο τράγο” για μία μικρή ομάδα ανθρώπων που βλέπουν τα πράγματα με άλλη οπτική γωνία.

Έχουμε καιρό όμως να μιλήσουμε για αυτά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί δεν μιλάτε τώρα;

Γ.Μ.: Πιστέψτε με δεν είναι η ώρα. Ολα στον καιρό τους και με τον τρόπο που πρέπει. Αυτή την στιγμή αυτό που προέχει είναι να σταματήσουμε την κατηφόρα στον δήμο και να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί η εγκατάλειψη και η αδιαφορία στο βωμό της καρέκλας.
Δεν είναι χαζοί οι Κορίνθιοι και ξέρουν να κρίνουν συμπεριφορές και πρόσωπα.

Εγώ βοηθώ με όλες τις δυνάμεις μου τον αγώνα του Νίκου Σταυρέλη, που θεωρώ ότι είναι ο μόνος που μπορεί με ήθος και ασφάλεια να επαναφέρει την Κόρινθο στην κανονικότητα. Εξάλλου εμείς κινηθήκαμε όταν ο κ.Πνευματικός δήλωσε ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιος και παρακαλούσε τον Νίκο Σταυρέλη να μπεί μπροστά.

Μετά του άλλαξαν γνώμη αλλά δεν είμαστε νήπια για να μας πηγαίνουν όπου θέλουν και όποτε θέλουν.

Ολα λοιπόν στον καιρό τους…!