Αντίθετη η ΟΛΜΕ στην βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες

0
31

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος μίλησε για το ενδεχόμενο τοποθέτησης καμερών στις σχολικές αίθουσες επισημαίνοντας:

“Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις που ξεκινούν από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και από όλες τις παρατάξεις στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Αυτό πρέπει να ευαισθητοποιήσει την υπουργό και να τη θέσει προ των ευθυνών της. Δεν είναι μία αντίδραση απλή. Εδώ μιλάμε για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Εδώ μιλάμε ότι δεν πρέπει να γίνουμε βορά σε έναν εκφοβισμό οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, ο οποίος μπορεί να προέλθει ότι κάποιος θα μπορεί να βιντεοσκοπήσει το μάθημά μας και τις επόμενες ημέρες να το αναρτήσει στο διαδίκτυο όπου να γελοιοποιήσει και την εκπαιδευτική διαδικασία, και να προσβάλει τους εκπαιδευτικούς και σε τελική ανάλυση περισσότερο να κινδυνεύσουν οι μαθητές μας. Καταλαβαίνετε ότι μια λανθασμένη απάντηση μαθητή, αν εγώ επιτιμήσω έναν μαθητή, αν υπάρξει κάποια αντίδραση μέσα στην τάξη, όλα αυτά αν αποκοπούν θα είναι βορά στο διαδίκτυο του κίτρινου τύπου το οποίο εμείς το έχουμε καταδικάσει και δεν το αποδεχόμαστε καθόλου”.