Κ. Π. Καβάφης: «Είμαι κι εγώ ελληνικός. Προσοχή, όχι Έλλην, ούτε ελληνίζων, αλλά ελληνικός»

0
723
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Σαν σήμερα, στις 29 Απριλίου  1863, γεννιέται ο ποιητής της ελληνικής διασποράς , Κωνσταντίνος Καβάφης, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου , όπου έζησε τα πρώτα του χρόνια αλλά και τα τελευταία πριν τον θάνατο του, γι’ αυτό και αναφέρεται συχνά ως «ο Αλεξανδρινός».

To 1902, ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου γνωρίζεται με τους ομοτέχνους του. Σε μια επιστολή του αναφέρει ότι στην Αθήνα αισθανόταν, όπως ένας πιστός που πηγαίνει προσκυνητής στη Μέκκα.
Το 1911, θα γράψει το περίφημο ποίημά του Ιθάκη.
Το 1926, η κυβέρνηση του δικτάτορα Πάγκαλου του απονέμει το παράσημο του Φοίνικος, διάκριση την οποία ο ποιητής αποδέχεται, υποστηρίζοντας ότι «το παράσημο μού το απένειμε η Ελληνική Πολιτεία, γι’ αυτό και το κρατώ».
Το 1930, αρχίζει να υποφέρει από τον λάρυγγά του. Οι γιατροί διαπιστώνουν καρκίνο. Ο Καβάφης δεν μπορεί να μιλήσει ενώ το 1932 υποβάλλεται σε τραχειοτομία στην Αθήνα.
Το 1933, επιστρέφει στην Αλεξάνδρεια, με την υγεία του διαρκώς να χειροτερεύει. Στις αρχές Απριλίου μεταφέρεται στο Ελληνικό Νοσοκομείο και στις 2 το πρωί της 29ης Απριλίου ο ποιητής αφήνει την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 70 ετών.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Το σώμα των Καβαφικών ποιημάτων περιλαμβάνει, τα 154 Αναγνωρισμένα ποιήματα , τα 37 Αποκηρυγμένα ποιήματά του, τα περισσότερα γραμμένα στα νεανικά του χρόνια, τα Κρυμμένα, 75 ποιήματα που βρέθηκαν τελειωμένα στα έγγραφά του και τα Ατελή, 30  ποιήματα του, που βρέθηκαν στις σημειώσεις του χωρίς να έχουν πάρει την τελική τους μορφή.
Ο ίδιος είχε διαχωρίσει το έργο του σε τρεις κατηγορίες,  φιλοσοφικό, ιστορικό και ηδονικό. Η γλώσσα του Καβάφη ήταν πρωτοποριακή για την εποχή της, μια μίξη καθαρεύουσας και δημοτικής με πολλούς ιδιωματισμούς της Πόλης, χρήση λίγων επιθέτων και πολλών σημείων στίξης.
Ο Καβάφης λειτουργεί κυρίως μέσω των συμβόλων με λόγο λιτό αλλά διαχρονικό. Η ειρωνική του διάθεση, αυτή που ονομάστηκε καβαφική ειρωνεία, συνδυάζεται με την τραγικότητα της πραγματικότητας, με σκοπό να γίνει κοινωνικά διδακτική. Αντλεί μνήμες από το παρελθόν, και τις αποθέτει στο παρόν, ενίοτε ως προειδοποίηση για το μέλλον. Ιδιαίτερο στοιχείο της τεχνικής του, είναι η σκηνοθετική ικανότητα του αλλά και η τάση, μέσω του λόγου του, να υποδύεται χαρακτήρες.

Το ίδρυμα Ωνάση , έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό αρχείο που αποτελείται από 2.000 και πλέον τεκμήρια,  για τον Κωνσταντίνο Καβάφη, ανοικτό προς όλους, για όποιον θέλει να μελετήσει το έργο του, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό του ιδίου, προσωπικών αντικείμενων καθώς και χειρόγραφων του ποιητή.
Δείτε περισσότερα παρακάτω:
                   https://www.onassis.org/el/initiatives/cavafy-archive

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn