Ανακατασκευάζεται το παλαιό γήπεδο Ξυλοκάστρου με ένταξη στo «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

0
75

Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης IV, την 15 Απριλίου 2020 του έργου «Ανακατασκευή παλαιού γηπέδου ποδοσφαίρου Ξυλοκάστρου», με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Το έργο της απαραίτητης αυτής αθλητικής υποδομής έχει χρηματοδότηση 600.000 ευρώ η οποία έγινε πραγματικότητα μετά το υπ”αριθμόν 5796/24-02-2020 αίτημα ένταξης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, την κατανόηση της αναγκαιότητας της συγκεκριμένης ένταξης από το Υπουργείο Εσωτερικών και την συμβολή του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα, ο οποίος στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια απαραίτητης χρηματοδότησης του Δήμου μας.
Με τη χρηματοδότηση αυτή σύντομα θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον τόπο μας, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης του αθλητισμού στην περιοχή μας.
Επόμενος στόχος μας παραμένει η εύρεση χώρου για την κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου και ενός στίβου ώστε η ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στον τόπο μας να γίνει πραγματικότητα.