Οι δήμαρχοι συναντήθηκαν με τον υπουργό υποδομών

0
21

Στη χθεσινή συνάντηση των δημάρχων της Κορινθίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Κ. Καραμανλή και τον ΓΓ Υποδομών κ. Γ.Καραγιάννη παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρ. Δήμα , συζητήθηκαν διεξοδικά πλήθος θεμάτων τα οποία απασχολούν τον Νομό , τα σημαντικότερα των οποίων για τον Δήμο μας είναι :

Η ολοκλήρωση των συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων παροχέτευσης των όμβριων υδάτων από τα έργα της Νέας Εθνικής Οδού σε φυσικούς υδάτινους αποδέκτες , κορυφαίο για εμάς ζήτημα άμεσης αντιμετώπισης. Με ικανοποίηση δεχτήκαμε την διαβεβαίωση του Υπουργού ότι είναι έτοιμες οι σχετικές μελέτες , έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν εντός του νέου έτους.

Η διάβρωση των ακτών πρόβλημα μείζονος σημασίας για τον Δήμο μας , ο οποίος με μια ακτογραμμή 35 χλμ αδυνατεί να προστατέψει δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες. Ενημερωθήκαμε ότι η συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου δεν έχει ακόμη συγκεκριμένο ορίζοντα υλοποίησης. Είναι λοιπόν για εμάς απαραίτητο η πολιτεία να δρα έγκαιρα και αποτελεσματικά στα κατά τόπους επείγοντα προβλήματα, κάτι το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικούμε με επιμονή.

Η παραχώρηση της παλαιάς γραμμής του ΟΣΕ στους Δήμους. Το ζήτημα έτυχε θετικής αντιμετώπισης και θα εξεταστεί αναλυτικά στο προσεχές χρονικό διάστημα.