Συνεργασία Π. Νίκα στην Κόρινθο με αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς

0
9

Την Κόρινθο επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, είχε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες Τάσο Γκιολή, Χάρη Βυτινιώτη και Αθηνά Κόρκα, καθώς και με τους διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό, τη συνεργασία αλλά και την αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα ευθύνης.

Επιπλέον ο Π. Νίκας υπέγραψε συμβάσεις για εκτέλεση έργων, αρκετά από τα οποία αφορούν καθαρισμούς ρεμάτων, πρανών σε οδικούς άξονες κ.α.

Εξ άλλου, στη δεύτερη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ΕΣΠΑ, η οποία έγινε προχθές Δευτέρα υπό τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Χ. Βυτινιώτη, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την ενεργοποίηση όλων των συντελεστών που θα επιταχύνουν και θα καταστήσουν αποτελεσματικές τις διαδικασίες, με τελικό σκοπό την απορρόφηση των προβλεπόμενων κονδυλίων ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020, που εγκρίθηκε προχθές Δευτέρα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκύπτει από τις εκτιμώμενες πιστώσεις για τον επόμενο χρόνο, ύψους 25.466.000 ευρώ, οι οποίες αφορούν ιδίους πόρους, τους ΚΑΠ, τα υπόλοιπα ΤΕΟ και ΟΣΚ, τους ΚΑΠ πυρόπληκτων περιοχών αλλά και τους απευθείας πόρους από το υπουργείο Εσωτερικών.

Από αυτό το πιο πάνω κονδύλιο, για νέα έργα θα διατεθούν 11.331.000 ευρώ, ενώ η υπόλοιπη πίστωση θα καλύψει ανάγκες παλαιοτέρων οφειλών.