Κρυολόγημα και… σεξ, τι λένε οι ειδικοί

0
24
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Ζούμε πια στην εποχή της γρίπης και οι πιθανότητες να κολλήσεις εσύ ή το άλλο σου μισό παραείναι αυξημένες.

Τι γίνεται λοιπόν αν αρρωστήσεις αλλά η επιθυμία σου για σεξ δεν καταβληθεί από το κρυολόγημα;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε είναι το πώς μεταδίδεται ο ιός. «Η γρίπη εξαπλώνεται μέσω σταγονιδίων αναπνοής», εξηγεί η ουρολόγος και ειδική σε θέματα σεξουαλικής υγείας στο Orlando Health της Φλόριντα, Jamin Brahmbhatt.

«Τα σταγονίδια μπορούν να εξαπλωθούν με το φτέρνισμα, τον βήχα, την αναπνοή, τη χειραψία και το φιλί». Αυτά τα σταγονίδια που μεταφέρουν τον ιό μπορούν να ζήσουν ως και 24 ώρες σε επιφάνειες (όπως τραπέζια), 1-2 ώρες στα σεντόνια και 15-30 λεπτά στα χέρια, εξηγεί η γιατρίνα στην ιστοσελίδα Health.

Επιτρέπεται όμως το σεξ, ναι ή όχι; Ο κίνδυνος να κολλήσεις από τη σεξουαλική επαφή είναι υπαρκτός, μας λέει η αναπληρώτρια καθηγήτρια γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, Kate White.

«Ο γενικός κανόνας είναι να κρατάτε απόσταση δύο μέτρων από όποιον μπορεί να έχει τη γρίπη». Και καθώς το σεξ απαιτεί στενές επαφές, η ιατρική συμβουλή είναι να αποφεύγεται η συνουσία. Αν δεν θες να κολλήσεις, τουλάχιστον.

«Οι πιθανότητες να κάνετε σεξ χωρίς ο άρρωστος σύντροφός σας να φτερνιστεί, να βήξει ή ακόμα και να αναπνεύσει απλώς κοντά σας είναι εξαιρετικά μικρές», προσθέτει η White. Αποχή προτείνει από το σεξ αν γνωρίζετε ότι ένας από σας έχει προσβληθεί από γρίπη.

Κάτι που ισχύει ακόμα κι αν έχεις κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς αυτό μειώνει απλώς τις πιθανότητες να κολλήσεις, δεν τις εξαλείφει.

Και κάτι ακόμα: το θύμα της γρίπης μπορεί να τη μεταδώσει ακόμα και μία βδομάδα πριν εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα της αρρώστιας. Όπως μπορεί να το κάνει και 7 μέρες μετά το τέλος των συμπτωμάτων, όταν νιώθει απόλυτα υγιής.

Γι’ αυτό και οι δύο γιατρίνες συμβουλεύουν αποχή από το σεξ για τουλάχιστον μία βδομάδα μετά το φαινομενικό πέρας της αρρώστιας. Και από το σεξ και από το φιλί!

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn