Δεν άντεξε στην Τρίπολη η Κόρινθος 2006

0
47

 

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας είχαμε το απόγευμα της Κυριακής και στην Αρκαδική πρωτεύουσα ο Παναρκαδικός καλούνταν να ξεκινήσει με το δεξί τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, σ’ έναν καινούργιο όμιλο (6ο) συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Μια αναμέτρηση στην οποία το ξεκίνημα ήταν το ιδανικό σενάριο για τους «πράσινους».

Αγωνιστικά η ομάδα της Τρίπολης κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 2-1 μετά από ανατροπή του σκορ. Το ξεκίνημα αποδείχθηκε κακό για τον Παναρκαδικό που βρέθηκε πίσω στο σκορ και ξεκίνησε με όχι καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Στην επανάληψη όμως ανέβασε ρυθμούς πίεσε για το γκολ και κατάφερε με τέρματα του Νάνου και του Γιουκούδη να κατακτήσει εν τέλει το θετικό αποτέλεσμα.

 

Κακό ξεκίνημα στο ματς…

Αναλυτικότερα η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για τους «πράσινους» που είδαν τον αντίπαλο να μπαίνει πιο δυνατά και να ψάχνει με αξιώσεις το γκολ. Μόλις στο 8’ της συνάντησης η ολιγωρία της αμυντικής γραμμής του Παναρκαδικού επέφερε πλεονέκτημα στον Αγγελόπουλο ο οποίος μετά από κάθετη μπαλιά βγήκε από δεξιά προς την αντίπαλη περιοχή. Μετά από παράλληλη μπαλιά ο Παλιάτσος πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο επερχόμενος Ράπτης τελείωσε εύστοχα τη φάση για το 1-0.

Στη συνέχεια ο Παναρκαδικός προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς αποτέλεσμα. Η αμυντική λειτουργία ήταν ασταθής με αποτέλεσμα η Κόρινθος να βγαίνει με προϋποθέσεις προς την αντίπαλη περιοχή, ενώ την ίδια ώρα η όχι αποτελεσματική κυκλοφορία και οι κακές επιλογές πριν από την τελική προσπάθεια στερούσαν καλές στιγμές στους «Αρκάδες». Στο 20’ ένα διαγώνιο σουτ του Γιουκούδη μετά από γρήγορη επίθεση του Παναρκαδικού πέρασε άουτ. Στο 34’ ο Στρέμπας μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Αθανασόπουλου.

Ο Παναρκαδικός στο φινάλε κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και προσπάθησε να ψάξει ένα γκολ πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ωστόσο επιθετικά οι «πράσινοι» ήταν αναποτελεσματικοί στη δημιουργία φάσεων. Σαν να μην έφτανε αυτό παραλίγο στο 38’ η Κόρινθος να πετύχει και άλλο τέρμα όταν το επικίνδυνο σουτ του Γεωργίου από καλή θέση, έφυγε λίγο άουτ.

 

Αντιστροφή της κατάστασης στην επανάληψη…

Ο Παναρκαδικός στην επανάληψη μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο συγκριτικά με το α’ μέρος και προσπάθησε να βρει τρόπο να σκοράρει στην αναμέτρηση. Στο 48’ η κεφαλιά του Γιουκούδη δεν ήταν η καλύτερη δυνατή ώστε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Στο 55’ εκτός ισορροπίας μετά από γυριστό σουτ ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να πετύσει κάτι καλό σε ακόμη μια φάση. Ωστόσο λεπτό με λεπτό οι «γηπεδούχοι» ανέβασαν ρυθμούς και έψαχναν με ουσιαστικές αξιώσεις το γκολ.

Η επιμονή του Παναρκαδικού με διάφορες επισκέψεις αλλά και με αρκετά στημένα επιβραβεύθηκε τελικά στο 67’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά ο Νάνος με κεφαλιά σκόραρε για την ισοφάριση! Αυτή η εξέλιξη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση των «πρασίνων» που αύξησε την πίεση, βελτίωσε θεαματικά τον τρόπο ανάπτυξης προς την αντίπαλη περιοχή. Στο 70’ η σέντρα-σουτ του Μπάρδη από αριστερά πέρασε ελάχιστα άουτ σε μια πολύ καλή στιγμή. Στο 72’ το σουτ του Φίλη έφυγε πάνω από την εστία των «γηπεδούχων». Στο 80’ το σουτ του Χουσελά κατέληξε στην αγκαλιά του Ζάχαρη.

Στο 83’ ωστόσο ο Παναρκαδικός ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα με εξαιρετική κίνηση του Γιουκούδη ο οποίος σπρώχτηκε αντικανονικά από τον Βατουσιάδη, μα αποτέλεσμα την υπόδειξη πέναλτι και την αποβολή του παίκτη της Κορίνθου με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο επιθετικός του Αστέρα εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 και την ουσιαστική ανατροπή. Στο φινάλε η Κόρινθος προσπάθησε να αντιδράσει στο φινάλε, με τον Παναρκαδικό να δίνει έμφαση στην υπεράσπιση του αποτελέσματα. Στο 88’ το φάουλ σε εξαιρετική θέση για τους «φιλοξενούμενους» απευθείας με τον Φίλη έφυγε πάνω από την εστία. Στο 90’ μετά από σέντρα του Τσιώλη από δεξιά ο Γιουκούδης με σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό γήπεδο Παναρκαδικού | 22/09/2019 (16:30).
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΘΕΑΤΕΣ: 250-300.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέτρος Λεμπέσης (Πειραιά).
ΒΟΗΘΟΙ: Παναγιώτης Χρηστάκος (Πειραιά), Δημήτριος Παφγουρτζής (Πειραιά).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Σταμάτιος Παναγιωτόπουλος (Αργολίδας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 67’ Νάνος, 83’ (πεν.) Γιουκούδης | 8’ Ράπτης.
ΑΣΙΣΤ:
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 63’ Στρέμπας, 85’ Ντουντούμης, 90’+2’ Τσιώλης | 29’ Παλιάτος, 66’ Μαγγίνας, 75’ Γεωργίου.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 83’ Βατουσιάδης.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΑΟ (Θανάσης Στάικος): Ζάχαρης, Διαμαντόπουλος, Μπινιώρης, Στασινόπουλος, Γκαντιάγκα (31 λ.τρ. Λυμπερόπουλος Ν.), Νάνος (81’ Κοντογιαννόπουλος), Τσιώλης, Στρέμπας, Γιουκούδης, Τρέσα, Αντωνόπουλος (52’ Μπάρδος).
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αθανασόπουλος, Κωστόπουλος, Φιλής, Ντερτιλής, Βατουσιάδης, Δημητρίου (59’ Σπέτσι), Αγγελόπουλος (74’ Χουσελάς), Τσιριγώτης (58’ Μαγγίνας), Παλιάτσος, Ράπτης (67’ Κατσούκης), Γεωργίου.