Προγραμματική σύμβαση δήμου Λουτρακίου με Δέδε!

0
30

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γεώργιο Δέδε για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για άρση επικινδυνότητας οδικού δικτύου ∆ήµου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που επλήγη από τις φυσικές καταστροφές του Μαρτίου 2017 και του Σεπτεμβρίου 2018», προϋπολογισμού 1.500.000,00€.

Έχοντας διασφαλίσει τις πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η διαδικασία κατασκευής του έργου θα ξεκινήσει άμεσα με την ολοκλήρωση των μελετών. Πρόκειται για ένα δύσκολο τεχνικά και μελετητικά κατολισθητικό φαινόμενο, το οποίο χρήζει συνολικότερης παρέμβασης λόγω αστάθειας των πρανών στην ευρύτερη περιοχή των Καταρρακτών.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα για την άμεση ανταπόκριση καθώς με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης θέτουμε την αρχή δρομολόγησης της οριστικής επίλυσης των προβλημάτων που προξένησαν οι εκτεταμένες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τον Δήμο.