Δέδες | Τέλος εποχής για το κλειστό σύστημα Τατούλη!

0
18

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, στην εκπομπή «Πελοπόννησος Σήμερα» του τηλεοπτικού δικτύου Super TV.

Ως επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”, ο Γιώργος Δέδες εστίασε στην ανάγκη η Πελοπόννησος να γυρίσει σελίδα και από ένα «κλειστό» σύστημα διακυβέρνησης που χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, αλαζονεία και συγκεντρωτισμό, ένα σύστημα που έχει επιβραδύνει την αναπτυξιακή της πορεία, να περάσει σε μια νέα εποχή αντάξια των δυνατοτήτων της και των προσδοκιών των πολιτών της. «Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την ανάπτυξη στην πράξη για την Πελοπόννησο, με στρατηγικό σχεδιασμό συνδυασμένων δράσεων και όχι με πανσπερμία μεμονωμένων, μικροπολιτικών και εμβαλωματικών παρεμβάσεων, κάτι που είναι η πρακτική της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής.

Έχουμε το όραμα και το σχέδιο, έχουμε τους ανθρώπους, την εμπειρία, τη γνώση και την αποφασιστικότητα για να το πετύχουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα σημαντικότερα σημεία στα οποία εστίασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Γιώργος Δέδες είναι τα ακόλουθα:

➡️ Οι “Νέοι Δρόμοι” είναι η σύγχρονη έκφραση του Δημοκρατικού, Προοδευτικού χώρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι ένας ανεξάρτητος, ακηδεμόνευτος συνδυασμός, χωρίς δεσμεύσεις από κομματικούς μηχανισμούς, εξωθεσμικούς παράγοντες και οικονομικά συμφέροντα.

➡️ Πρεσβεύει ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, συλλογικό και αποκεντρωμένο σύστημα διακυβέρνησης που θα δώσει ζωή στους θεσμούς συμμετοχής των πολιτών και θα τους καταστήσει συνδιαμορφωτές του αναπτυξιακού σχεδίου της Περιφέρειας.

➡️ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ για το «κλειστό», αυταρχικό και αναποτελεσματικό σύστημα Τατούλη στην Πελοπόννησο.

➡️ Οι υποψήφιοι που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού ανήκουν σε ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Καλοδεχούμενη η στήριξη από κάθε κόμμα του δημοκρατικού τόξου.

➡️ Η παράταξή μας αναζητά συναινέσεις στη βάση προγραμματικών θέσεων αξιοπιστίας και φερεγγυότητας παρατάξεων και προσώπων. Δεν θα μπει σε παρασκηνιακές συζητήσεις και σε λογικές συναλλαγής αξιωμάτων.

➡️ Θα διασφαλίσουμε τη συμμετοχή των Δήμων της Πελοποννήσου στη διαχείριση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, βάζοντας τέλος σε μία πρακτική που εγείρει ζητήματα ευνοιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων.

➡️ Ως Γενικός Γραμματέας Υποδομών και άμεσος συνεργάτης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας συστηματικής πολιτικής ισχυρών παρεμβάσεων σε όλες τις μεγάλες υποδομές της Πελοποννήσου:

✔️Ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και τεχνικά άρτια τα μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο.
✔️Προετοιμάστηκαν και είναι σε εξέλιξη, ή προωθούνται μια σειρά μεγάλων έργων που η Πελοπόννησος περίμενε από δεκαετίες.
✔️Δόθηκαν οι μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί ποτέ στους Δήμους της Πελοποννήσου για έργα και υποδομές.

«Οι “Νέοι Δρόμοι” είναι η παράταξη που διατυπώνει δημόσια τη μοναδική αξιόπιστη και ρεαλιστική, αναπτυξιακή πρόταση για την Πελοπόννησο», είπε ο Γιώργος Δέδες, ζητώντας από τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές να αξιολογήσουν ποιος μπορεί να καταθέσει έναν στρατηγικό σχεδιασμό συνδυασμένων δράσεων που θα εγγυηθεί απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. «Να αξιολογήσουν ποιος, έχοντας τη γνώση, την εμπειρία και τη διαπιστωμένη αξιοπιστία, μπορεί να κάνει πράξη όσα χρειάζεται ο τόπος μας».