Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι 2019

0
125

Για άλλη μια χρονιά, το Λυγουριό ζει σε ρυθμούς καρναβαλικούς! Ο  Δήμαρχος Επιδαύρου και ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού “Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ”, σας προσκαλούν στο Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι 2019.

“Μικροί και μεγάλοι, προετοιμάζονται για τη στιγμή της μεγάλης παρέλασης την Καθαροδευτέρα 11 Μαρτίου 2019, στις 11 το πρωί, όπου και κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Την ευθύνη έχει ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ” σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Επιδαύρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρέλαση αρμάτων που σατιρίζουν την καθημερινότητα, δίνοντας μια άλλη διάσταση σε επίκαιρα θέματα που θα σας διασκεδάσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

aleuromilos ligourio apokries

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την ταβέρνα “Μαρκεζίνης” στη δυτική είσοδο του Λυγουριού και θα καταλήξει στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου όπου θα ακολουθήσει το καθιερωμένο γλέντι, με αποκορύφωμα το κάψιμο του καρνάβαλου.

Εκεί θα έχει στηθεί η ταβέρνα μας, από την οποία θα διατεθούν δωρεάν νηστίσιμα και άφθονο κρασί, συντροφιά με τα τοπικά παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια και χορό μέχρι αργά το απόγευμα.

ligourio karnavali 1

Το “Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι” χρονολογείται από το 1981 και έχει καταφέρει να γίνει αρκετά δημοφιλές και έξω από τα όρια του νομού μας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα τα άρματα κατασκευάζονται με μεράκι και αγάπη προς το θεσμό από εθελοντές κάθε ηλικίας, που αφιερώνουν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους καθημερινά.

ligourio apokries 2

Βασικό σύνθημα του Λυγουριάτικου Καρναβαλιού είναι: “Στάχτη, μπινελίκι και μουντζούρα είναι η δική μας η κουλτούρα”, αφού αυτή τη μέρα όλα τα «κακά» λόγια επιτρέπονται και συγχωρούνται, συνοδευόμενα φυσικά με τα κλασικά αλευρομουντζουρώματα !!!

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους την Καθαροδευτέρα στο Λυγουριό, να γλεντήσουμε με πολύ κέφι και χορό!

Καλή Αποκριά !!!

Με εκτίμηση

Οι συνδιοργανωτές

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ                                ΙΩΝ ΞΥΠΟΛΙΑΣ