Ελληνικό Αρκαδίας | Αξιοποίηση «Μαυρακείου σχολής»

0
49

Έγινε δεκτή και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού (φωτό), στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, για τη δυνατότητα παραχώρησης της χρήσης της «Μαυρακείου» Σχολής στο Ελληνικό Αρκαδίας.

Τη «Μαυράκειο Σχολή», αποτελούν το κτίριο, ο περιβάλλων χώρος και ο εξοπλισμός του εδρεύοντος στις ΗΠΑ «Μαυρακείου» Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, που βρίσκονται στο Ελληνικό Αρκαδίας.

Οι εγκαταστάσεις της «Μαυράκειου Σχολής» παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών του Ελληνικού.

Σ΄ αυτές, λειτούργησαν κατά σειράν, μέση τεχνική σχολή, Τεχνικό Λύκειο και η Σχολή Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης της ΔΕΗ, η οποία είχε αναλάβει και τη συντήρησή της. Με απόφαση της ΔΕΗ διεκόπη η λειτουργία της Σχολής.

Έτσι, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, προτάθηκε από το Γιώργο Παπαηλιού, με κατατεθείσα τροπολογία, να χορηγηθεί η δυνατότητα στον Υπουργό Παιδείας, να παραχωρεί τη χρήση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Παιδείας ή άλλων Υπουργείων, για την άσκηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Μ΄ αυτό τον τρόπο, θα αξιοποιηθούν εγκαταστάσεις, πρόσφορες για την εκπλήρωση εκπαιδευτικών σκοπών και επιπλέον, προς όφελος του Ελληνικού και της ευρύτερης περιοχής.