Που πάνε τα ανακυκλώσιμα των κάδων του δήμου Κορινθίων;

0
20

Θέτουμε με απόλυτη σοβαρότητα ένα ερώτημα, που πρέπει να απαντηθεί…

Τι γίνονται τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα;

Πάντως δεν πάνε στο ΚΔΑΥ Τρίπολης, γιατί αυτό είναι κλειστό πολλές ημέρες τώρα, άσχετα αν έχουν καιρό να πάνε.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος έχει σύμβαση με το ΚΔΑΥ της Τρίπολης και να σημειώσουμε ακόμα ότι απαγορεύεται να πετιούνται στην χωματερή του Χιλιομοδίου…!

Ρωτάμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Μελέτη αλλά και την αντιπολίτευση.

Τι γίνονται τα ανακυκλώσιμα που μαζεύονται απο τους κάδους του δήμου Κορινθίων;;;

Για την ιστορία ας διαβάσουν το παρακάτω ρεπορτάζ:

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Recycling South East LTD» (ΚΔΑΥ Τρίπολης) βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, επειδή για μια ακόμα φορά δεν έχουν τηρηθεί οι έγγραφες υποσχέσεις της εργοδοσίας για πληρωμή δεδουλευμένων μαζί με την αναγνώριση των τριετιών προϋπηρεσίας και Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους.

Μετά από τις απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου μήνα, η εργοδοσία δεσμεύτηκε εγγράφως ότι θα πληρώσει μισθοδοσία Νοέμβρη μαζί με τα επιδόματα προϋπηρεσίας – για όσους εργαζόμενους είχαν πριν το 2012 – στις 17 Δεκέμβρη, θα πληρώσει επίσης το Δώρο Χριστουγέννων στις 21 Δεκέμβρη και τα ένσημα των μηνών Αυγούστου και Σεπτέμβρη στο τέλος του Δεκέμβρη. Επίσης βελτίωσε τον φωτισμό στο χώρο της παραγωγής, αίτημα που υπήρχε για την ασφάλεια της εργασίας των εργαζομένων.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, η εργοδοσία ενημέρωσε την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη ότι τελικά δεν θα πληρώσει τη μισθοδοσία του Νοέμβρη στις 17 Δεκέμβρη, αλλά θα δώσει ένα έναντι την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να μη δημιουργήσουν πρόβλημα τη Δευτέρα που γινόταν το τεστ από την ΕΕΑΑ, αλλά ζήτησαν την εξόφληση της μισθοδοσίας τους την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη. Ούτε αυτό όμως δεν έγινε και έτσι ξεκίνησαν στάσεις εργασίας την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη.

Το Σάββατο 22 Δεκέμβρη διαπίστωσαν ότι τα Δώρα Χριστουγέννων που κατέβαλε η εργοδοσία δεν ήταν για όλους τους εργαζόμενους. Έτσι, αποφάσισαν σήμερα Δευτέρα 24 Δεκέμβρη να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι καλούν την Επιθεώρηση Εργασίας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Επίσης, τους δήμους της περιοχής που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του ΚΔΑΥ Τρίπολης (Τρίπολης, Γορτυνίας, Μονεμβάσιας, Κορίνθου, Επιδαύρου, Ναυπλιέων) να πάρουν θέση και να εξασφαλίσουν μέσω της ΕΕΑΑ να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους και να δουλεύουν σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Τέλος, καλούς τους εργαζομένους της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του ΚΔΑΥ Τρίπολης. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, κατώτερο βασικό μισθό 751 ευρώ, συνθήκες υγείας και ασφάλειας της εργασίας.

Πηγή