Η δίκαιη “ανταρσία” των εργαζομένων της καθαριότητας…!

0
28

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια που οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Κορινθίων,αφου απόκαμαν να περιμένουν , αποφάσισαν να κάνουν “ανταρσία”,όπως την χαρακτήρισαν κάποιοι, ζητώντας απο τον δήμο και τον δήμαρχο, να κάνει τα αυτονόητα που ορίζει ο νόμος για την προστασία τους.

Τον απο κάθε άποψη ΔΙΚΑΙΟ ξεσηκωμό των εργαζομένων, ήρθαν και προσυπέγραψαν οι επιθεωρητές εργασίας αλλά και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι έκαναν και κατάληψη στο αμαξοστάσιο που είναι στο τέρμα της οδού Αδειμάντου…!

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί ο δήμος εδώ και χρόνια δεν τους δίνει τα προβλεπόμενα ατομικά είδη και υλικά προστασίας, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να κινδυνεύουν απο μολύνσεις και ατυχήματα, αφου όπως είπαν και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Μία αναλυτική εικόνα της κατάστασης που οδήγησε στην κατάληψη και την διαμαρτυρία δίνει ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Μουρούτσος σε συνέντευξη του.

 

Η αντίδραση των εργαζομένων έρχεται σε μία κακή πολιτικά στιγμή για τον δήμαρχο κ. Πνευματικό, ο οποίος μετά και την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων και να προμηθεύσει γρήγορα αυτα τα απαραίτητα είδη.

Επρεπε όμως τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εδώ;;;;