Οι υδατάνθρακες κρατούν το μυαλό… στη θέση του

0
13
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Πριν από λίγες μέρες μάθαμε ότι, αν ελαττώσουμε τους υδατάνθρακες και αυξήσουμε τις πρωτεΐνες, καίμε περισσότερες θερμίδες. Τώρα μαθαίνουμε ότι το αντίστροφο κρατά το μυαλό σε εγρήγορση, διατηρώντας μας διανοητικά fit.

Η μελέτη για τη γήρανση του εγκεφάλου έγινε από το Charles Perkins Centre του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και έδειξε ότι ο περιορισμός του κόκκινου κρέατος και των πρωτεϊνών γενικά κρατάει την άνοια μακριά.

Τα ευρήματα έρχονται κόντρα στην τάση της εποχής, που θέλει από ελάχιστους έως καθόλου υδατάνθρακες και πλούσια πρωτεΐνη στο πιάτο. Ίσως γιατί το μυστικό της διατήρησης μιας υγιούς διανοητικής κατάστασης στα επόμενα χρόνια μπορεί να έγκειται στον περιορισμό των πρωτεϊνών, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν ποντίκια, αλλά η διατροφή βασίστηκε στις συνήθειες περιοχών του κόσμου με τα μεγαλύτερα προσδόκιμα ζωής, όπως η Okinawa στην Ιαπωνία και η Ικαρία στην Ελλάδα.

Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι το διατροφικό μοντέλο, στο οποίο η πρωτεΐνη δεν ήταν πάνω από 5-10%, αλλά οι θερμίδες από τους υδατάνθρακες αυξήθηκαν, είχε τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι δε συντάκτες της μελέτης είπαν ότι αυτό είναι σαφώς μια πιο ευχάριστη επιλογή.

“Δεν υπάρχουν σήμερα αποτελεσματικές φαρμακευτικές θεραπείες για την άνοια. Μπορούμε να επιβραδύνουμε τα συμπτώματα, αλλά δεν μπορούμε να τα σταματήσουμε. Γιαυτό είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι αρχίζουμε να εντοπίζουμε δίαιτες, που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο γηράσκει ο εγκέφαλος”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης και υποψήφιος διδάκτωρ Devin Wahl.

Η έρευνα δείχνει για πρώτη φορά ότι οι δίαιτες χαμηλών πρωτεϊνών και υψηλών υδατανθράκων έχουν παρόμοια προστατευτικά οφέλη για τον εγκέφαλο, όπως ο περιορισμός των θερμίδων, ο οποίος είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη μακροζωία.

“Κοντά 100 χρόνια διερευνούμε πώς ο περιορισμός των θερμίδων ωφελεί την υγεία του εγκεφάλου και την καθυστέρηση της εμφάνισης της νευροεκφυλιστικής νόσου στα τρωκτικά στο εργαστήριο”, δήλωσε ο κ. Wahl.

“Ωστόσο η πλειοψηφία των ανθρώπων δυσκολεύεται να περιορίσει τις θερμίδες, ειδικά στις δυτικές κοινωνίες, όπου τα τρόφιμα είναι τόσο ελεύθερα διαθέσιμα. Είναι πολλά υποσχόμενο το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να αναπαραγάγουμε το ίδιο είδος γονιδιακών αλλαγών στο τμήμα του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνο για τη μνήμη, με αυτές που βλέπουμε και όταν περιορίζουμε αυστηρά τις θερμίδες”.

 

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn