Ενεργειακή χρήση και μη-αξιοποίηση δυνατοτήτων του Δήμου Κορινθίων

0
45
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Tου Βλάση Οικονόμου *

Με μεγάλη συμμετοχή (23 δήμων και περιφερειών από την Ελλάδα σε σύνολο 80 συμμετεχόντων) έκλεισε ο δεύτερος κύκλος πρόσκλησης του Ευρωπαϊκού Έργου Ορίζοντες 2020 PROSPECT (www.h2020prospect.eu) για την εκμάθηση και υλοποίηση καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων για δημοτικές και περιφερειακές δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης σε δημόσια κτίρια, δημόσιες συγκοινωνίες, οδοφωτισμό, και διατομεακά. Οι αιτούντες, κατόπιν αξιολόγησης, θα μπορέσουν να οδηγηθούν στην εξεύρεση και δημιουργία ρεαλιστικών οικονομικών εργαλείων (σε σύμπραξη ή εκτός των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ΥΜΕΠΕΡΑΑ και άλλων δημοσίων χρηματοδοτήσεων) και θα καλύπτονται τα κόστη ταξιδιού και οργάνωσης ημερίδων. Δυστυχώς, ο Δήμος Κορινθίων, δεν συμμετείχε ούτε στο δεύτερο κύκλο, για άγνωστους λόγους.. Για του λόγου του αληθές, ο Δήμος Κορινθίων είναι αρκετά ενεργοβόρος σε σύγκριση με όμοιούς του, και από την υποβολή του Σχεδίου Δράσης για την Ενέργεια το 2012 (https://www.covenantofmayors.eu/…/signato…/action-plan.html…) δυστυχώς έχουν γίνει πολύ λίγα. Επιπλέον, όταν εμείς προσφερθήκαμε ΔΩΡΕΑΝ μέσω του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) στο Ευρωπαϊκό έργο PUBLENEF (www.publenef-project.eu) που συντονίζω να βοηθήσουμε το Δήμο να υλοποιήσει τις δράσεις του, παρά τον αρχική θετική ανταπόκριση δεν υπήρχε ουσιαστικό ενδιαφέρον (έγιναν κάποιες δράσεις και σεμινάρια για εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρησης με μηδαμηνή συμμετοχή εκτός δύο υπαλλήλων του Δήμου – video που φτιάξαμε για το Δήμο https://www.youtube.com/watch?v=7BNv6wQUhCY..). Και υπόψιν το έργο αυτό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θεωρείται πολύ πετυχημένο (σε δρασεις σε άλλες χώρες) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους ευρωπαϊκούς φορείς. Θεωρούμε ότι μια ευκαιρία (ΔΩΡΕΑΝ) δεν αξιοποιήθηκε από το Δήμο…πάλι για άγνωστους λόγους..

Και για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι, με βάση μια αποτίμηση κατανάλωσης (2017) ο Δήμος καταναλώνει περίπου 7.500.00 kWh, οπου με μια μέση τιμή ρεύματος 0,12 E/kWh ανέρχεται σε 900,000 Ευρώ (τα στοιχεία είναι με βάση τις καταμετρήσεις που δόθηκαν στο έργο PUBLENEF). Επιπλέον, καθότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τις καταναλώσεις πετρελαίου (θέρμανσης και κίνησης) επικαιροποιημένες, με υπόθεση ότι η κατανάλωση είναι όπως το 2011 (280.000 λίτρα πετρελαίου κίνησης και 18.000 λίτρα βενζίνης και 260.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης για δημοτικά κτίρια), το κόστος ανέρχεται (με τιμή 1.6 Ε/λίτρα για βενζίνη, 1.13 Ε/λίτρα για πετρέλαιο θέρμανσης και 1.47 Ε/λίτρα για πετρέλαιο κίνησς) σε 730.000 Ευρώ, άρα συνολικά 1.600.000 Ευρώ.
Αυτό το κόστος σε σύνολο 60.000 δημοτών ανέρχεται σε 26.6 Ευρώ ανά κάτοικο του Δήμου (επαναλαμβάνοντας ότι τα νούμερα είναι ενδεικτικά). Μέσω συμμετοχής Δήμων σε τέτοια Ευρωπαϊκά έργα και υιοθέτησης των πρακτικών που προσφέρονται, ο κάθε Δήμος με πολύ χαμηλό έως μηδενικό κόστος (π.χ. με σύστημα ενεργειακής διαχείρησης) μπορούν να μειώσουν έως και 20% της κατανάλωσής τους, μειώνοντας έτσι και την επιβάρυνση στα νοικοκυριά μέσω των δημοτικών τελών. ΤΟ έργο PUBLENEF τελειώνει τον Ιανουάριο οπότε με καλή θέληση μπορούν να ξεκινήσουν σοβαρές δράσεις ενώ το έργο που αφορά τις χρηματοδοτήσεις θα έχει άλλον έναν κύκλο συμμετοχών (Ελπίζουμε να συμμετέχει ο Δήμος εκεί..).

Τέλος, η συμμετοχή στην πρόταση για το δημοτικό κολυμβητήριο στο ΥΜΕΠΠΕΡΑΑ ειναι προς την σωστή κατεύθυνση, απλά να γνωρίζουμε ότι έχουν κατέβει αρκετές προτάσεις (όχι η μοναδική όπως ακούστηκε από τις δημοτικές αρχές) και ελπίζουμε να υλοποιηθεί.

Καλό είναι λοιπόν η συμμετοχή σε τέτοια προγράμματα γιατί δημιουργούν ευκαιρείες για μείωση κόστους και φέρουν βέλτιστες πρακτικές. Είμαστε στη διάθεση των Δήμων και Περιφερειών για να συζητήσουμε τέτοιες δυνατότητες και συμμετοχή σε αντίστοιχα Ευρωπαϊκά έργα που συντονίζουμε μέσω του Institute for European Energy and Climate Policy.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn