Πεζόδρομος Ερμού. Ανάπλαση ή καταστροφή;

0
242

Σύμφωνα με πληροφορίες μου την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η ανάπλαση του πεζόδρομου της Ερμού στην Κόρινθο. Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο της ανάπλασης της πλατείας στα Περιβολάκια.

Μιας προεκλογικής επίδειξης σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ, σε μια περίοδο που η φύση μας απέδειξε ότι τα χρήματα των δημοτών οφείλουν να πηγαίνουν σε έργα υποδομής όπως αντιπλημμυρικά , έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, καθαριότητα κλπ.

Αντί αυτού ο δήμαρχος σε αγαστή συνεργασία με τον επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του δήμου (ο οποίος ήταν αρχικά λάβρος κατά του έργου), αποφάσισαν και προχώρησαν στην υλοποίηση του.

Η έναρξη όμως των εργασιών στην Ερμού αυτήν την περίοδο , είναι βέβαιο και πασιφανές σε όσους μπορούν να σκεφτούν λογικά ότι θα προξενήσει τρομερά προβλήματα στα έτσι κι αλλοιώς δοκιμαζόμενα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του πεζόδρομου.

Το έργο αυτό θυμίζω ότι ακολουθεί το έργο στα Περιβολάκια και επομένως δεν υπάρχει χρονική δέσμευση περάτωσης των εργασιών στην Ερμού, πέρα από αυτή του συνολικού έργου η οποία είναι αρκετοί μήνες.

Επομένως, γνωρίζοντας και λόγω επαγγέλματος τον τρόπο εκτέλεσης των δημοσίων έργων, είμαι σίγουρος ότι η Ερμού θα νεκρώσει όχι μόνο αυτήν την περίοδο, η οποία θεωρείται καλή για τα καταστήματα αλλά και την περίοδο των Χριστουγέννων με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Πιστεύω λοιπόν ότι το έργο πρέπει να αρχίσει περί τα τέλη Ιανουαρίου όπου είναι και μία «νεκρή» εμπορικά περίοδος, προκειμένου να πληγούν το λιγότερο δυνατό οι επιχειρήσεις του πεζόδρομου από την «ξαφνική» προεκλογική πρεμούρα του δημάρχου.

Και σε όσους θα τρέξουν να μου πουν «άστο να αρχίσει για να πληγεί εκλογικά ο Πνευματικός» , τους κάνω γνωστό ότι δυστυχώς ή ευτυχώς έχω μάθει να σκέφτομαι διαφορετικά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Δημοτικός σύμβουλος

Κορίνθου