Φεστιβάλ | «Σπάρτη-παγκόσμια πόλη 2018»

0
25

Όλα είναι έτοιμα για το δεύτερο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη», που θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας», σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης και της Λακωνίας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15, και 16 Σεπτεμβρίου στο Κτήμα «Νερόμυλος».

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» του 2018, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερή Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, συνεργάζονται εκατοντάδες εθελοντές που συμμετέχουν μέσα από συλλογικούς φορείς της Λακωνίας.

Είναι πραγματικά μια συλλογική προσπάθεια της ιστορικής πόλης της Σπάρτης να ξαναβρεί τη θέση της στον «χάρτη» της Πολιτισμικής ανέλιξης και της Τουριστικής ανάπτυξης.

Αρκετοί τόποι στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα έχουν κάποια από τα στοιχεία της Σπάρτης, αλλά όχι όλα όσα διαθέτει ο ιστορικός αυτός τόπος.

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» ξεκίνησε με επιτυχία τον Σεπτέμβριο του 2017.

Φέτος, ο αγιασμός θα τελεσθεί το Σάββατο 15/9 ώρα 19:15, από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και εκπροσώπων Αρχών και φορέων.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν εκθέσεις, βιβλίου, αγιογραφίας, γλυπτικής, προϊόντων, υφαντικής, θα γίνουν εκδηλώσεις για την ιστορία, την παράδοση και την λαογραφία καθώς και παραστάσεις, συναυλίες και αντάμωμα χορευτών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, τους Συνδιοργανωτές και τους Χορηγούς μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα Φεστιβάλ. Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη, στο facebook.

Με τη συμμετοχή όλων, οι διοργανωτές, είναι βέβαιοι για την επιτυχία του θεσμού και για το λόγο αυτό, μας περιμένουν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:15, στο Κτήμα Νερόμυλος.