Έφτιαξε σκαμπό από τα σκουπίδια ενός μήνα

0
40

Τα απορρίμματα του σπιτιού σε διάστημα ενός μήνα ήταν αρκετά για να κατασκευάσει ένα σκαμπό από χρησιμοποιημένο χαρτί και πλαστικό. Η Σάρλοτ Άλεν (Charlotte Allen) χρησιμοποίησε τα ανακυκλώσιμα υλικά που πέρασαν από την κουζίνα της και τα αξιοποίησε για να κατασκευάσει ένα έπιπλο, κινούμενη με γνώμονα την ευαισθητοποίηση στο θέμα της αλόγιστης συσσώρευσης οικιακών απορριμμάτων.

Το βάφτισε «Prolong» (παρατείνω). «Έδωσα στον εαυτό μου τη σύντομη… παράταση, στην οποία ήθελα να παρατείνω τη σχέση που έχουμε με τα σκουπίδια μας», εξήγησε η Άλεν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό  -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συνέλεγε επί 30 ολόκληρες μέρες και βρέθηκε με πάνω από 50 πλαστικά μπουκάλια και έναν σωρό χαρτί και χαρτόνι. Με διάφορες τεχνικές και με τη χρήση μηχανημάτων συμπίεσης στο εργαστήριό της, στο πανεπιστήμιο, κατασκεύασε ένα ύψους 60 εκατοστών σκαμπό για την κουζίνα της.

Το «κάθισμα» του σκαμπό είναι από πλαστικό HDPE (το βρίσκουμε σε μπουκάλια σαμπουάν ή γάλατος) και τα πόδια είναι από συμπιεσμένο χαρτί και χαρτόνι μαζί με PVA.

Τα σκουπίδια της Άλεν -με τη μορφή ενός σκαμπό- «επέστρεψαν» στην πηγή προέλευσης τους: την κουζίνα της, από όπου και οι φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.